De businessopleidingen van Thomas More Mechelen hebben donderdagavond het nieuwe Dijleterras ingewijd met een eerste officieel evenement.
Volledig scherm
De businessopleidingen van Thomas More Mechelen hebben donderdagavond het nieuwe Dijleterras ingewijd met een eerste officieel evenement. © Marc Aerts

Thomas More wijdt nieuw Dijleterras in

De businessopleidingen van Thomas More Mechelen hebben donderdagavond het nieuwe Dijleterras ingewijd met een eerste officieel evenement. “Als het van ons afhangt, volgen er nog veel meer.”

 1. Bewoners kiezen voor afsluiten van Tessestraat
  Mechelen

  Bewoners kiezen voor afsluiten van Tesse­straat

  Het Mechelse college van burgemeester en schepenen heeft beslist, na overleg met de bewoners, om de Tessestraat te knippen. “Van de Ravenburgstraat wisten we op basis van verkeerstellingen – er passeerden meer dan 200 wagens per dag – dat we deze met het autoluw maken van de Onze-Lieve-Vrouwestraat moesten afsluiten. Voor de veel smallere Tessestraat was dit minder duidelijk. Vandaar dat we hebben gewacht tot na de feedback van de bewoners. Ze zijn unaniem voor het afsluiten”, zegt schepen van Mobiliteit Vicky Vanmarcke.
 2. Gemeenteraadsleden doen gezamenlijke oproep: “Laten we heel Mechelen warme pompoengloed geven”
  Mechelen

  Gemeente­raads­le­den doen gezamenlij­ke oproep: “Laten we heel Mechelen warme pompoen­gloed geven”

  “Maak Mechelen de komende herfstweken een stukje warmer door je huis te versieren.” Die oproep komt van een groep gemeenteraadsleden van meerderheid en oppositie. Het moet de Mechelaars een mentale opkikker geven. “Zo tonen we dat we elkaar niet loslaten, ook niet in deze donkere dagen”, klinkt het gelijkgestemd. Ze hopen dat de ‘pompoenenjacht’ navolging krijgt van andere verbindende acties.