MECHELEN - Afdelingsvoorzitter Theo Byl in de Stadsschouwburg die destijds als tijdelijke wachtruimte van de Mechelse rechtbank werd ingericht.
Volledig scherm
PREMIUM
MECHELEN - Afdelingsvoorzitter Theo Byl in de Stadsschouwburg die destijds als tijdelijke wachtruimte van de Mechelse rechtbank werd ingericht. © Tim Van der Zeypen

Theo Byl (52), voorzitter van de Mechelse afdeling van de rechtbank, blikt terug op 2020: “Online zittingen hebben voor een nieuwe dynamiek gezorgd”

MechelenOok voor justitie was 2020 geen rustig jaar. Ondanks corona bleef criminaliteit aanwezig én dus moest ook justitie blijven draaien. De rechtbank van Mechelen nam al snel maatregelen om haar werking niet in gedrang te brengen, en ze kwam met een primeur op de proppen: de eerste online zitting in België. “Mensen moeten op een veilige manier hun zaak kunnen volgen”, blikt Mechels afdelingsvoorzitter Theo Byl terug.

 1. En daar zijn de sneeuwmannen... Mechels Vrijbroekpark als decor voor sneeuwpret
  Mechelen-Bonheiden

  En daar zijn de sneeuwman­nen... Mechels Vrijbroek­park als decor voor sneeuwpret

  De Mechelse regio kreeg op zaterdagnamiddag het bezoek van een winterse neerslagzone. Heel wat gemeenten werden bedekt met een laagje sneeuw, op sommige plaatsen al wat dikker dan elders. In het provinciaal groendomein Vrijbroekpark in Mechelen werden de eerste sneeuwmannen van het jaar gespot. “We hebben hier echt naar uitgekeken”, vertellen Isaac en Renee. Hun sneeuwman stond in geen tijd recht. De eerste sneeuwruimmachines werden in de loop van de namiddag van stal gehaald, onder andere in Mechelen en Bonheiden. De witte pret is mogelijks van korte duur, want vanavond wordt de dooi al ingezet.
 1. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw

 2. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter