Jane en Sara met ogen van het MAANpad.
Volledig scherm
Jane en Sara met ogen van het MAANpad. © Wannes Vansina

Theater De Maan verstopt stenen: “Bouw mee aan stad met duizend ogen”

MechelenMAAN TV-reporter Sara Laouar (11) heeft woensdag een ‘oog’ overhandigd aan schepen Gabriella De Francesco en zo officieel het startschot gegeven van het MAANpad. De wandelzoektocht laat kinderen op een andere manier kijken naar hun stad.

 1. Bewoners willen buurtbank, die ze daar zelf zetten, weer weg: “Trekpleister voor dealen, zwerfvuil en lawaai”
  PREMIUM
  Mechelen

  Bewoners willen buurtbank, die ze daar zelf zetten, weer weg: “Trekpleis­ter voor dealen, zwerfvuil en lawaai”

  Bewoners van de Frans Halsvest in Mechelen hebben beslist om een picknickbank die ze daar zelf zetten, weer weg te halen. Het zitmeubel had de bedoeling de buurtcohesie te bevorderen, maar in plaats daarvan leidde het alleen maar tot overlast. “Pak het probleem bij de wortel aan zodat onze buurt weer een warme buurt wordt”, luidt hun oproep aan het stadsbestuur.
 2. Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrinker ben jij?
  HLN Shop

  Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrin­ker ben jij?

  De Belg gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag En dat is helemaal niet ongezond. In lage dosissen zou cafeïne het risico op hart- en vaatziekten, Alzheimer en huidkanker verminderen. Met zijn allen aan de koffie dan maar! Je kan het veelzijdige goedje op talloze manieren serveren en ook de zetwijze heeft een grote invloed op de smaak. Hoe bereid jij je favoriete kopje? HLN Shop zocht voor ieder type koffieslurper een bijpassend koffiezetapparaat.