Technopolis is niet meer alleen het centrum in Mechelen, maar kan je overal tegenkomen. Zoals hier op archiefbeeld in het Githo Nijlen
Volledig scherm
Technopolis is niet meer alleen het centrum in Mechelen, maar kan je overal tegenkomen. Zoals hier op archiefbeeld in het Githo Nijlen © David Legreve

Technopolis pakt uit met nieuw logo: “Luidt nieuw tijdperk in”

MechelenTechnopolis in Mechelen heeft donderdag een nieuw logo gelanceerd. Het moet beter verbeelden waar het voor staat.

 1. Autotechnische scholen regio Mechelen ontvangen waterstofwagen: “Voor lessen over alternatieve aandrijfsystemen”
  Sint-Katelijne-Waver

  Autotechni­sche scholen regio Mechelen ontvangen waterstof­wa­gen: “Voor lessen over alternatie­ve aandrijf­sys­te­men”

  Op de campus van Thomas More hogeschool De Nayer in Sint-Katelijne-Waver werd vandaag een Hyundai IX 35 op waterstof geschonken aan autotechnische scholen in het Mechelse. Een bachelor van De Nayer zal van het waterstofvoertuig een leervoertuig maken. “Diagnose Car is sinds 13 jaar partner van de Vlaamse invoerders en concessies voor het verdelen van recente voertuigen en innovatieve technieken in de Vlaamse scholen. Elk voertuig wordt in samenwerking met één van de Vlaamse hogescholen voorzien van oefeningen voor leerlingen. Een waterstofvoertuig is voor de autotechnische scholen onmogelijk aan te kopen maar de samenwerking tussen Alcomotive en Diagnose Car slaat de brug”, geeft projectcoördinator Dirk Goyvaerts mee. “De Hyundai IX35 zal door onder andere de Mechelse scholen gereserveerd kunnen worden voor een periode van twee weken voor lessen over alternatieve aandrijfsystemen. Eerst wordt die nog omgevormd tot een leervoertuig. De nieuwe technologie wordt zo behapbaar voor de leerlingen die mee evolueren in de nieuwste technieken. De leerkrachten autotechnieken ontvangen bovendien een opleiding die hen voorbereid op de lesmogelijkheden van het voertuig.”
 1. Buren en bedrijven informeren zich over nieuwe stadswijk Ragheno tijdens infomoment: “Dit is beter dan de industriële uitstraling die deze hoek van Mechelen nu uitstraalt”
  Mechelen

  Buren en bedrijven informeren zich over nieuwe stadswijk Ragheno tijdens infomoment: “Dit is beter dan de indu­striële uitstra­ling die deze hoek van Mechelen nu uitstraalt”

  Achter het station van Mechelen vond op zaterdag een infomoment over de toekomstige stadswijk Ragheno plaats. Buren konden er kennismaken met de maquette van het project en de plannen voor het gebied van meer dan 100 voetbalvelden groot. De stad bood ook enkele steps aan waarmee de buurtbewoners een uitgestippelde route doorheen de site konden volgen.