Aan de Jubellaan beginnen de werkzaamheden op 7 oktober. Ook de ruimte voor de voetbal wordt werfzone.
Volledig scherm
Aan de Jubellaan beginnen de werkzaamheden op 7 oktober. Ook de ruimte voor de voetbal wordt werfzone. © David Legreve

Tangent sluit nu ook aan op Brusselse- en Leuvensesteenweg en Jubellaan: verminderde doorstroming

Aan de N15 zijn de werkzaamheden al een tijdje bezig, maar vanaf begin oktober start een aannemer ook met het aansluiten van de Tangent op de Brusselse- en de Leuvensesteenweg en de Jubellaan. Verkeer blijft mogelijk, maar de doorstroming zal wel een stuk minder vlot verlopen.

 1. Handelaars kopen duizend paraplu’s om klanten droog te houden
  Mechelen

  Handelaars kopen duizend paraplu’s om klanten droog te houden

  Handelaarsvereniging Mechelen MeeMaken heeft duizend gele en rode paraplu’s aangekocht om te verdelen onder de handelaars van het kernwinkelgebied. Zij kunnen de regenschermen bij regenweer ter beschikking stellen van hun klanten die buiten staan te wachten. Het gaat om een investering van 4.000 euro. “Ondanks de moeilijke periode voor de handelaars, blijft Mechelen MeeMaken de schwung erin houden”, stelt Economieschepen Greet Geypen vast.
 2. Daling van aantal besmettingen in Mechelen op dinsdag 20 oktober

  Daling van aantal besmettin­gen in Mechelen op dinsdag 20 oktober

  In Mechelen zijn er op één dag 65 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 84. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 629 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Mechelen op 724 te liggen. Omdat Mechelen meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.