Links Lisa Hendrickx, met collega's Boyd Driesen, Estelle Wolput en Sam Van Buggenhout
Volledig scherm
Links Lisa Hendrickx, met collega's Boyd Driesen, Estelle Wolput en Sam Van Buggenhout © Zico

Studente bouwt app om zieke kinderen te informeren: “Ik weet uit ervaring hoe moeilijk het soms is artsen te begrijpen. Zico moet hen daarbij helpen”

Lisa Hendrickx (24) uit Aarschot en drie collega-studenten van Thomas More in Mechelen hebben donderdagavond een prijs voor het beste ondernemersidee gewonnen. De jonge start-up werkt aan een app die zieke kinderen in het ziekenhuis beter moet informeren over wat hen overkomt. “Ik weet uit ervaring hoe moeilijk het soms is artsen te begrijpen”, zegt Lisa.

0 reacties

 1. Drie (brom)fietsers lichtgewond bij botsingen met andere tweewielers
  Mechelen

  Drie (brom)fietsers lichtge­wond bij botsingen met andere tweewie­lers

  Drie (brom)fietsers zijn lichtgewond geraakt bij een aanrijding met een andere tweewieler. In de Lakenmakersstraat en de Rik Woutersstraat botsten telkens twee fietsers op elkaar: een 27-jarige en 50-jarige bestuurder liepen lichte kwetsuren op. De eerste werd overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de 46-jarige bestuurder van een bromfiets moest naar spoed na een aanrijding met een fiets. Dat laatste ongeval gebeurde in de Guido Gezellelaan.
 2. Turnleraar randt kleuters aan: vijf jaar cel met uitstel
  Mechelen

  Turnleraar randt kleuters aan: vijf jaar cel met uitstel

  De correctionele rechtbank van Mechelen heeft een 24-jarige man uit Keerbergen schuldig bevonden aan seksueel misbruik van enkele kleutertjes. De man was turnleraar op hun school. Hij kreeg een celstraf van vijf jaar met probatie-uitstel en moet zich laten behandelen voor zijn seksuele problematiek. Ook kreeg hij een verbod om te werken of aanwezig te zijn op vrijetijdsactiviteiten waar minderjarigen aanwezig zijn en moet hij controle op zijn internetgebruik toelaten.