Links Lisa Hendrickx, met collega's Boyd Driesen, Estelle Wolput en Sam Van Buggenhout
Volledig scherm
Links Lisa Hendrickx, met collega's Boyd Driesen, Estelle Wolput en Sam Van Buggenhout © Zico

Studente bouwt app om zieke kinderen te informeren: “Ik weet uit ervaring hoe moeilijk het soms is artsen te begrijpen. Zico moet hen daarbij helpen”

Lisa Hendrickx (24) uit Aarschot en drie collega-studenten van Thomas More in Mechelen hebben donderdagavond een prijs voor het beste ondernemersidee gewonnen. De jonge start-up werkt aan een app die zieke kinderen in het ziekenhuis beter moet informeren over wat hen overkomt. “Ik weet uit ervaring hoe moeilijk het soms is artsen te begrijpen”, zegt Lisa.

0 reacties

 1. GRIMP-team blikt terug op geslaagde deelname aan 'wereldkampioenschap' voor reddingsteams: “Natuurlijk slik ik nog steeds als ik op 120 meter hoogte over het randje van een gebouw stap”
  PREMIUM
  Mechelen

  GRIMP-team blikt terug op geslaagde deelname aan 'wereldkam­pi­oen­schap' voor reddings­teams: “Natuurlijk slik ik nog steeds als ik op 120 meter hoogte over het randje van een gebouw stap”

  Het GRIMP-team van Hulpverleningszone Rivierenland nam eerder deze maand deel aan GRIMP-Day in Namen. Zeg maar het wereldkampioenschap voor professionele reddingsteams. Een medaille zat er dit jaar niet in, maar de ervaring die de teamleden mee terug naar hun kazerne namen, was waardevoller dan het eremetaal. “Het niveau van onze jongens is een enorm pak gestegen”, vertelt hun teamchef Erik Van Campenhout.
 2. WK Wielrennen brengt verkeershinder maar ook feestje met zich mee: “Een eer dat het peloton door onze gemeente rijdt”
  Bonheiden

  WK Wielrennen brengt verkeers­hin­der maar ook feestje met zich mee: “Een eer dat het peloton door onze gemeente rijdt”

  Het peloton van het wereldkampioenschap wielrennen rijdt van vrijdag 24 tot en met zondag 26 september dwars door Bonheiden en Rijmenam en dit brengt enkele tijdelijke verkeersmaatregelen en hinder met zich mee. Op vrijdag wordt de Mechelsesteenweg-Dorp-Rijmenamseweg voor het eerst om 11 uur afgesloten voor kruisend verkeer. Op zondag plannen ze in Bonheiden een WK-feestje.