Links Lisa Hendrickx, met collega's Boyd Driesen, Estelle Wolput en Sam Van Buggenhout
Volledig scherm
Links Lisa Hendrickx, met collega's Boyd Driesen, Estelle Wolput en Sam Van Buggenhout © Zico

Studente bouwt app om zieke kinderen te informeren: “Ik weet uit ervaring hoe moeilijk het soms is artsen te begrijpen. Zico moet hen daarbij helpen”

Lisa Hendrickx (24) uit Aarschot en drie collega-studenten van Thomas More in Mechelen hebben donderdagavond een prijs voor het beste ondernemersidee gewonnen. De jonge start-up werkt aan een app die zieke kinderen in het ziekenhuis beter moet informeren over wat hen overkomt. “Ik weet uit ervaring hoe moeilijk het soms is artsen te begrijpen”, zegt Lisa.

0 reacties

 1. MIJN STAD. Dichter Philip Kerremans (53) laat zich door Mechelen inspireren: “Deze stoet moet je drie keer in je leven meemaken”
  PREMIUM
  Mechelen

  MIJN STAD. Dichter Philip Kerremans (53) laat zich door Mechelen inspireren: “Deze stoet moet je drie keer in je leven meemaken”

  ‘Karamellen 3D’: zo heet de derde dichtbundel van Philip Kerremans (53). Hij pende vijftig gedichten neer in het authentiek Mechels, veelal over zijn stad. “Ik zie Mechelen graag én vind het leuk om er promotie voor te maken.” De auteur ontrafelt voor ons de plekjes én inwoners die hem nauw aan het hart liggen. “Ik heb bewondering voor de éminence grise van deze stad.”
 2. Jordi Vanlerberghe maakt comeback, maar KV Mechelen verliest opnieuw buitenshuis: “Er wordt te veel op gefocust”
  Voetbal Jupiler Pro League

  Jordi Vanlerberg­he maakt comeback, maar KV Mechelen verliest opnieuw buitens­huis: “Er wordt te veel op gefocust”

  Een nieuwe nederlaag buitenshuis. Het wil maar niet lukken voor Mechelen op verplaatsing dit seizoen. Zaterdagnamiddag ging het met 2-0 de boot in in ‘t Kuipje van Westerlo. Jordi Vanlerberghe maakte na drie maanden afwezigheid zijn comeback en speelde 45 minuten. “Na lang aftellen was ik blij om terug te zijn, al had ik natuurlijk liever gewonnen.”