Station Nekkerspoel in Mechelen
Volledig scherm
Station Nekkerspoel in Mechelen © David Legreve

Steekpartij op perron Mechelen-Nekkerspoel: “Eerst tumult ontstaan op de trein”

MechelenOp het perron van het station Nekkerspoel in Mechelen vond op zondagavond een steekpartij plaats. De politie kon de verdachte identificeren. 

 1. Subsidie van 826.400 euro voor nieuw vaccinatiecentrum Mechelen-Katelijne: “Totale kostprijs van centrum is nog niet gekend”
  Mechelen/Sint-Katelijne-Waver

  Subsidie van 826.400 euro voor nieuw vaccinatie­cen­trum Mechelen-Katelijne: “Totale kostprijs van centrum is nog niet gekend”

  Voor de inrichting en uitbating van het nieuwe vaccinatiecentrum van Mechelen en Sint-Katelijne-Waver kent het Agentschap Binnenlands Bestuur een subsidie toe van 826.400 euro. Vanaf 14 december kunnen inwoners van de eerstelijnszone Mechelen-Katelijne voor hun derde coronaprik terecht in het nieuwe vaccinatiecentrum aan de Guido Gezellelaan in Mechelen.
 2. Kinderen planten 12.000 krokusbollen op Sint Romboutskerkhof: “Een droom die werkelijkheid wordt”
  Mechelen

  Kinderen planten 12.000 krokusbol­len op Sint Rombouts­kerk­hof: “Een droom die werkelijk­heid wordt”

  Een Sint Romboutskerkhof vol krokussen, dat was de droom van Mechelaar Jelte Pieter Dijkstra. De zaakvoerder van snoepwinkel Langen Asem contacteerde stad Mechelen en verschillende scholen, en stopte samen met de kinderen al zo’n 8.000 bloembollen in de grond. “We willen bijen een handje helpen, door hen ook in onze Dijlestad van voldoende voedsel te voorzien.”