Ashley Vandervondelen en Farida Martens organiseren Wonen in de Nekkerhal.
Volledig scherm
Ashley Vandervondelen en Farida Martens organiseren Wonen in de Nekkerhal. © David Legreve

Standhouders blij met terugkeer Wonen: “Hebben beurs gemist”

MechelenDe Nekkerhal in Mechelen leek donderdag wel een mierennest. Een 140-tal exposanten was er druk in de weer met de opbouw van Wonen, de bekende beurs voor (ver)bouwen en interieur. Na een jaar coronaonderbreking kijken ze er erg naar uit om bezoekers opnieuw te mogen verwelkomen aan hun standen.

 1. Verbouwing afgelegen huis kost ‘Blind Gekocht’-koppel 616 euro aan… brieven: “Plots hadden we 88 ‘buren’ die aangetekend schrijven kregen”
  PREMIUM

  Verbouwing afgelegen huis kost ‘Blind Ge­kocht’-kop­pel 616 euro aan… brieven: “Plots hadden we 88 ‘buren’ die aangete­kend schrijven kregen”

  Verbouwen na gezinsuitbreiding: het hoeft geen opzien te baren. Maar toen ‘Blind Gekocht’-deelnemers Tom Robberechts (31) en Vicky Van Der Elst (29) eraan begonnen, kregen ze plots een factuur van 616 euro in de bus. Kosten die de stad Mechelen hen aanrekent, nadat in het kader van een openbaar onderzoek rond hun verbouwingswerken, 88 buren aangetekend aangeschreven werden. “Omdat een klein stukje tuin grenst aan het perceel van een flatgebouw...”
  Mechelen
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 1. Vrouw (54) tegen rechter: “Voorwaarden naleven? Zonder drugs geraak ik niet uit bed”

  Vrouw (54) tegen rechter: “Voorwaar­den naleven? Zonder drugs geraak ik niet uit bed”

  Het parket in Mechelen heeft een celstraf gevorderd van 4 maanden met probatie-uitstel tegen een 54-jarige vrouw. Ze stond terecht omdat de politie tijdens een controle een zakje met cocaïne aantrof. Hoewel zij zelf halsstarrig bleef ontkennen dat het om cocaïne ging, was het volgens zowel de politie als parket duidelijk bewezen. “Maar er is duidelijk een onderliggende drugsproblematiek aanwezig bij mevrouw, daarom lijkt me een opvolging nodig”, aldus het parket. Alleen zag de vrouw dat niet helemaal zitten. “Ik ga eerlijk zijn, maar ik vrees dat ik ze niet ga kunnen naleven”, zei de vrouw. “Niet moedwillig, maar ik functioneer gewoon niet zonder drugs. Ik geraak ’s ochtends niet uit het bed.”
  Mechelen