MECHELEN - De rechtbank in Mechelen met op de achtergrond de stadsschouwburg
Volledig scherm
MECHELEN - De rechtbank in Mechelen met op de achtergrond de stadsschouwburg © Tim Van der Zeyppen

Stadsschouwburg wordt wachtruimte voor rechtbank: “Zo kunnen we social distancing verzekeren”

De Mechelse stadsschouwburg, schuin tegenover de rechtbank, gaat vanaf volgende week dienst doen als wachtruimte voor mensen die op de rechtbank moeten zijn. Op die manier kan de rechtbank de social distancing verzekeren.

 1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Rechtbank behandelt enkel dringende zaken: “Wie niet wordt opgeroepen, is hier niet welkom”

  Rechtbank behandelt enkel dringende zaken: “Wie niet wordt opgeroepen, is hier niet welkom”

  Op de rechtbank in Mechelen zijn maandagvoormiddag alleen dringende zaken en zaken met aangehouden verdachten behandeld. Alle andere zittingen werden uitgesteld. “In de veronderstelling dat de huidige preventieve maatregelen tegen die tijd zijn teruggeschroefd”, zei rechter Jessica Bourlet. De preventieve maatregelen, die in Mechelen al sinds vorige week vrijdag werden opgemaakt, werden wel aangescherpt.
 1. Mechelse rechtbank zetelt als eerste Belgische rechtbank online in coronatijd: “We willen een moderne rechtbank in een oud gebouw zijn”

  Mechelse rechtbank zetelt als eerste Belgische rechtbank online in coronatijd: “We willen een moderne rechtbank in een oud gebouw zijn”

  De Mechelse rechtbank zorgt maandag voor een primeur. Voor het eerst in de geschiedenis van justitie in België zal een correctionele zitting online doorgaan. Door de huidige coronacrisis worden gedetineerden niet overgebracht naar de rechtbank en worden steeds meer zaken uitgesteld. Via een videoconferentie en een rechtstreekse verbinding met de gevangenis willen ze daar nu in Mechelen komaf mee maken.
 2. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.