MECHELEN - De rechtbank in Mechelen met op de achtergrond de stadsschouwburg
Volledig scherm
MECHELEN - De rechtbank in Mechelen met op de achtergrond de stadsschouwburg © Tim Van der Zeyppen

Stadsschouwburg wordt wachtruimte voor rechtbank: “Zo kunnen we social distancing verzekeren”

De Mechelse stadsschouwburg, schuin tegenover de rechtbank, gaat vanaf volgende week dienst doen als wachtruimte voor mensen die op de rechtbank moeten zijn. Op die manier kan de rechtbank de social distancing verzekeren.

 1. Mechelse rechtbank zetelt als eerste Belgische rechtbank online in coronatijd: “We willen een moderne rechtbank in een oud gebouw zijn”

  Mechelse rechtbank zetelt als eerste Belgische rechtbank online in coronatijd: “We willen een moderne rechtbank in een oud gebouw zijn”

  De Mechelse rechtbank zorgt maandag voor een primeur. Voor het eerst in de geschiedenis van justitie in België zal een correctionele zitting online doorgaan. Door de huidige coronacrisis worden gedetineerden niet overgebracht naar de rechtbank en worden steeds meer zaken uitgesteld. Via een videoconferentie en een rechtstreekse verbinding met de gevangenis willen ze daar nu in Mechelen komaf mee maken.
 2. RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”
  TV

  RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”

  Over Anne Boleyn werd al veel gezegd en geschreven, maar zelden trok de tweede van zes echtgenotes van Hendrik VIII zo veel de aandacht als met de nieuwste reeks over haar leven. ‘Anne Boleyn’, een driedelige miniserie met Jodie Turner-Smith in de titelrol op Streamz, beeldt Anne Boleyn namelijk voor het eerst af als een niet-witte vrouw. Of die nieuwe interpretatie ook tot een verfrissende kijkervaring leidt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 1. Rechtbank behandelt enkel dringende zaken: “Wie niet wordt opgeroepen, is hier niet welkom”

  Rechtbank behandelt enkel dringende zaken: “Wie niet wordt opgeroepen, is hier niet welkom”

  Op de rechtbank in Mechelen zijn maandagvoormiddag alleen dringende zaken en zaken met aangehouden verdachten behandeld. Alle andere zittingen werden uitgesteld. “In de veronderstelling dat de huidige preventieve maatregelen tegen die tijd zijn teruggeschroefd”, zei rechter Jessica Bourlet. De preventieve maatregelen, die in Mechelen al sinds vorige week vrijdag werden opgemaakt, werden wel aangescherpt.