De schouwburg kleurde donderdagavond niet alleen oranje, binnen vond een gratis lezing plaats georganiseerd door het Family Justice Center Mechelen, de Soroptimisten en de stad Mechelen.
Volledig scherm
De schouwburg kleurde donderdagavond niet alleen oranje, binnen vond een gratis lezing plaats georganiseerd door het Family Justice Center Mechelen, de Soroptimisten en de stad Mechelen. © Stad Mechelen

Stadsschouwburg kleurt oranje tegen geweld op vrouwen en kinderen: aantal dossiers wéér verdubbeld

Regio MechelenDe Mechelse Stadsschouwburg kleurde donderdagavond op de Internationale dag tegen geweld op vrouwen oranje om aandacht te vragen voor de problematiek. De cijfers van het Family Justice Center (FJC) kleuren immers bloedrood. Het aantal dossiers is voor het twee jaar op rij zowat verdubbeld. “Onze werking heeft aan bekendheid gewonnen, maar dat kan niet de enige verklaring zijn”, zegt coördinator Karolien Boonen.

 1. Van watersport in Mechelen tot dansen in Lier: Dit zijn de 8 leukste vakantiekampen van Mechelen en omstreken voor deze zomer
  PREMIUM
  Regio Mechelen

  Van watersport in Mechelen tot dansen in Lier: Dit zijn de 8 leukste vakantie­kam­pen van Mechelen en omstreken voor deze zomer

  Op zoek naar een leuk zomerkamp voor je kroost? Dan biedt een van deze vakantiekampen misschien wel de oplossing. Van watersport in Mechelen tot dansen in Lier: Met deze 8 vakantiekampen in Mechelen en omstreken zal je je deze zomer zeker niet vervelen! Heb je een leuk kampje gevonden? Wees er dan vlug bij en aarzel niet om je kinderen in te schrijven.
 2. Van fruitige pannenkoeken in Sint-Katelijne-Waver tot American Pancakes in Heist-op-den-Berg: Deze Maria-Lichtmis is er in Mechelen en omstreken voor elk wat wils!
  PREMIUM
  Regio Mechelen

  Van fruitige pannenkoe­ken in Sint-Katelijne-Wa­ver tot American Pancakes in Heist-op-den-Berg: Deze Ma­ria-Licht­mis is er in Mechelen en omstreken voor elk wat wils!

  Op woensdag 2 februari is het Maria-Lichtmis: het pannenkoekenfestijn van het jaar! Weet jij al waar jij gaat smullen? Wij lijsten de 7 leukste pannenkoekenhuisjes van Mechelen en omstreken voor jullie op: Van fruitige pannenkoeken in Sint-Katelijne-Waver tot American Pancakes in Heist-op-den-Berg. Deze Maria-Lichtmis is er een speciale pannenkoek voor iedereen!