De Grote Markt van Mechelen met de Sint-Romboutskathedraal
Volledig scherm
PREMIUM
De Grote Markt van Mechelen met de Sint-Romboutskathedraal © David Legreve

Stadsmonitor 2021 toont aan: Mechelaars zijn stuk van herwonnen fierheid kwijt

MechelenMechelen behoort tot de top van de Vlaamse centrumsteden. Dat is althans de conclusie die de burgemeester trekt op basis van de Gemeente-Stadsmonitor 2021 die het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) woensdagochtend lanceerde. De Mechelaar zelf begint daaraan te twijfelen. De herwonnen fierheid van een aantal jaren terug blijkt af te brokkelen, net als het vertrouwen in het stadsbestuur.

 1. Met mobiel team naar de Mechelse wijken voor ‘vaccins van de tweede kans’: “AstraZeneca en Johnson & Johnson heb ik geweigerd, maar ik ben blij met deze Pfizer”
  Mechelen

  Met mobiel team naar de Mechelse wijken voor ‘vaccins van de tweede kans’: “AstraZene­ca en Johnson & Johnson heb ik geweigerd, maar ik ben blij met deze Pfizer”

  Het vaccinatiecentrum van Mechelen en Sint-Katelijne-Waver stuurt een mobiel team op pad om nog niet-ingeënte bewoners alsnog aan een coronaprik te helpen. In de Donkerlei in Mechelen stonden ze vandaag bij de opening aan te schuiven. “Op die manier ben ik volledig gevaccineerd tegen dat de school begint”, zegt Sebbe Peeters (12).
 2. Masterplan voor Fluvius voorziet groene parkomgeving met ruimte voor fietsers en voetgangers
  Mechelen

  Masterplan voor Fluvius voorziet groene parkomge­ving met ruimte voor fietsers en voetgan­gers

  Netbeheerder van elektriciteit en aardgas Fluvius heeft een masterplan klaar voor de ontwikkeling van zijn campus in Mechelen. Dat plan geeft aan hoe de site tussen de N16 en de Dijle zich tussen nu en 2030 zal ontwikkelen. Opvallend is dat er niet alleen een business centrum en living lab komen, maar dat het geheel wordt voorzien in een groene parkomgeving die ook toegankelijk zal zijn voor fietsers en voetgangers.