Belastingbrieven
Volledig scherm
Belastingbrieven © kos

Stadsbestuur verhoogt stommelings belastingen met 3,2 miljoen

Coup de théâtre in de Mechelse gemeenteraad maandagavond. Ter zitting legde het schepencollege een amendement voor om de personenbelasting te verlagen en de onroerende voorheffing te verhogen. Op kruissnelheid komt het neer op een belastingverhoging van 3,2 miljoen, vooral voor de bedrijven. De oppositie reageerde bijzonder verontwaardigd.

6 reacties

 • André Christiaens

  2 jaar geleden
  Waarom moeten wij de grillen van Somers en Calvo betalen, het OCMW van Mechelen heeft 3.000.000 euro schulden te vereffenen en daarom verkopen ze nu hun landbouwgronden die gelegen zijn buiten de Mechelse grenzen. Gisteren weeral 15 percelen verkocht te Beigem. De verkoop was in cafe de Bruin vis te Hombeek.
 • willem merken

  2 jaar geleden
  Ze zijn vooruitziend, ze zorgen er nu al voor dat de putten van Calvo&Somers al voor een kwart gevuld zullen zijn. En de stadsschuld? après nous les Mouches. Wij gaan toch nog wat centjes rapen in de nationale of federale parlementen. En Mechelen? Dat zal nog wel wat draaien zonder ons.
 • anna vandenberg

  2 jaar geleden
  Het speeltuintje van Calvo en Somers moet door iemand betaald worden. De hippe binnenstad, helemaal ondertunneld met ondergrondse parkings zodat het gemakkelijk parkeren is voor koning auto. Twee gezichten in Mechelen, de hippe binnenstad en buiten de ring voor de rest.
 • Norbert Bauwens

  2 jaar geleden
  Ben absoluut geen voorstander van Calvo noch van Somers, maar wat is er fout aan om een kleine inspanning te vragen van die bedrijven????
 • francois verbelen

  2 jaar geleden
  en de gepensioneerden zijn dus twee keer gezien
 1. Chris Van Tongelen plant met broer en buur wijngaard van halve hectare in Putte: “Wijnranken worden ter adoptie aangeboden”
  PREMIUM
  Putte

  Chris Van Tongelen plant met broer en buur wijngaard van halve hectare in Putte: “Wijnranken worden ter adoptie aangeboden”

  Putte krijgt in mei met Domein 94 een wijngaard langs de Bredestraat. Initiatiefnemers zijn ‘Romeo’ en manager van het vaccinatiecentrum in Putte Chris Van Tongelen, zijn broer Dave en buurman Koen Van Vaerenbergh. De eerste flessen worden eind 2024 verwacht, maar je kan als sympathisant nu al een wijnrank adopteren. “Om het plaatje compleet te maken, verhuizen de luxetenten van mijn tuin naar een plaatsje aan de wijngaard”, vertelt Chris.
 2. ‘FC De Kampioenen’-kamp in Bonheiden krijgt Fernand Costermans over de vloer: “Kinderen kennen meer van de serie dan ikzelf”
  Bonheiden

  ‘FC De Kampioenen’-kamp in Bonheiden krijgt Fernand Costermans over de vloer: “Kinderen kennen meer van de serie dan ikzelf”

  ‘Zijn jouw duiven echt?’, ‘Wat is jouw favoriete aflevering?’, ‘Heb je auditie moeten doen voor de rol?’: het zijn maar enkele vragen die deze week op acteur Jaak Van Assche werden afgevuurd door jonge FC De Kampioenen-fans. Zijn thuisgemeente Bonheiden organiseerde voor het eerst een kamp in teken van de populaire serie. Van Assche, bekend van zijn rol als Fernand Costermans, was de verrassingsact van het kamp.
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen