MECHELEN - Het centrum van Mechelen werd donderdagavond opgeschrikt door enkele ontploffingen. Op zeker twee locaties is er schade vastgesteld.
Volledig scherm
MECHELEN - Het centrum van Mechelen werd donderdagavond opgeschrikt door enkele ontploffingen. Op zeker twee locaties is er schade vastgesteld. © Tim Van der Zeypen

Stadhuis en gerechtsgebouw in Mechelen bekogeld met molotovcocktails: “Alle vertrouwen in ons politiekorps”

MechelenHet centrum van Mechelen is donderdagavond opgeschrikt door enkele ontploffingen. Op al zeker twee locaties werd schade aangebracht. De recherche van de lokale politiezone spoort momenteel met man en macht de verdachten op.

 1. Racing Mechelen is aan bezinning toe na makke prestatie tegen City Pirates (0-1): “Gekregen wat we verdienden”
  PREMIUM
  voetbal tweede nationale b

  Racing Mechelen is aan bezinning toe na makke prestatie tegen City Pirates (0-1): “Gekregen wat we verdienden”

  Racing Mechelen verloor zaterdag met het kleinste verschil van City Pirates (0-1) en het was niet eens een onlogische nederlaag. De piraten waren de betere ploeg voor rust en hoewel Racing na de rust probeerde te reageren, was het antwoord te flauw om de bezoekers te verontrusten. Zo blijven de Mechelaars achter met een nul op zes en lijken ze even aan bezinning toe.
 2. Zomeruur bezorgt uitbater Horlogeriemuseum overuren: “Tegen de wijzers in draaien is meestal geen goed idee”
  PREMIUM

  Zomeruur bezorgt uitbater Horlogerie­mu­se­um overuren: “Tegen de wijzers in draaien is meestal geen goed idee”

  In de nacht van zaterdag op zondag schakelen we met zijn allen over van winter- op zomeruur. Veel toestellen doen dat intussen automatisch maar in het Horlogeriemuseum in Mechelen met al zijn antieke klokken is dat net een tikkeltje meer werk. Conservator Elke Op de Beeck (44) legt uit hoe dat moet en vertelt waarom het museum op zijn 40ste verjaardag nog enkel op afspraak geopend is.
  Mechelen