Belgisch kampioen duatlon en triatlon Thijs Balte werd gekroont tot 'sporter van de stad Mechelen'.
Volledig scherm
Belgisch kampioen duatlon en triatlon Thijs Balte werd gekroont tot 'sporter van de stad Mechelen'. © KC VISION

Stad zet 40 kampioenen in de bloemetjes tijdens Sportgala

MechelenTijdens een Sportgala vrijdagavond in congrescentrum Lamot heeft Mechelen de meest verdienstelijke sporters van 2020 in de bloemetjes gezet én de clubs warmgemaakt voor de Special Olympics Belgium.

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Brand breekt uit in ontspanningsruimte van opvangcentrum voor asielzoekers
  Mechelen

  Brand breekt uit in ontspan­nings­ruim­te van opvangcen­trum voor asielzoe­kers

  De brandweer van Mechelen is momenteel massaal ter plaatse aan het opvangcentrum voor asielzoekers langs de Zwartzustersvest. In de ontspanningsruimte op de derde verdieping werd er vanmorgen een brand opgemerkt. “Onder leiding van de centrummedewerkers konden een deel van de bewoners het pand verlaten”, zegt Dirk Van de Sande van de lokale politiezone Mechelen-Willebroek. “Andere bewoners mochten op hun kamers blijven omdat er geen rechtstreeks gevaar was.” De brand zou inmiddels onder controle zijn. De brandweer is wel nog massaal aanwezig om het pand te ventileren. Over mogelijke gewonden is momenteel nog geen duidelijkheid.