Een bladkorf in de Boerenkrijgstraat in Mechelen.
Volledig scherm
Een bladkorf in de Boerenkrijgstraat in Mechelen. © Wannes Vansina

Stad vraagt bladeren te laten liggen: “Zo maken we van Mechelen een rijke biodiverse stad”

MechelenStad Mechelen plaatst deze week op 250 locaties bladkorven, maar roept haar inwoners tegelijkertijd op bladeren zoveel mogelijk te laten liggen. Zelf doet ze dat ook bij struiken, monumentale bomen en zones waar weinig gemaaid wordt. “Zo maken we van Mechelen een rijke biodiverse stad.”

 1. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.
 2. “Ottertrotter moet blijven!”: oppositie protesteert tegen schrappen van festival en lanceert petitie
  PREMIUM
  Mechelen

  “Ottertrot­ter moet blijven!”: oppositie protes­teert tegen schrappen van festival en lanceert petitie

  De Mechelse oppositiepartijen protesteren tegen het verdwijnen van het wereldfestival Ottertrotter. “Het nieuws werd vrijdag plots wereldkundig gemaakt door Mechelen Feest, terwijl de Raad van Bestuur niet eens was ingelicht. Dit is een onaanvaardbare beslissing die duizenden Mechelaars in het hart raakt”, klinkt het. De petitie die Vooruit lanceerde, telde meteen enkele honderden handtekeningen.