Het eerste gedeelte van de Liersesteenweg wordt vanaf midden volgend jaar heraangelegd.
Volledig scherm
PREMIUM
Het eerste gedeelte van de Liersesteenweg wordt vanaf midden volgend jaar heraangelegd. © David Legreve

Stad vernieuwt eerste deel Liersesteenweg: meer ruimte voor fietsers en bomen, minder voor wagens

MechelenDe Mechelse gemeenteraad heeft maandagavond het licht op groen gezet voor de aanstelling van een ontwerper voor de Liersesteenweg. Hij moet een plan opmaken voor de vernieuwing van de tot voor kort gewestweg tussen de R12 en de Ieperleestraat. Tegelijk moet hij een haalbaarheidsstudie uitvoeren voor een veilige en comfortabele fietsinfrastructuur tot aan de R6. De zachte weggebruiker en het groen varen er wel bij, voor parkeerders komt er allicht minder goed nieuws.

 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 2. Huurling Maxime De Bie viert terugkeer bij Helmond Sport en hoopt op toekomst bij KV Mechelen: “Ik ben volwassener geworden”

  Huurling Maxime De Bie viert terugkeer bij Helmond Sport en hoopt op toekomst bij KV Mechelen: “Ik ben volwasse­ner geworden”

  Maxime De Bie maakte afgelopen weekend na goed een maand zijn wederoptreden bij Helmond Sport. De 20-jarige Hovenaar raakte begin maart geblesseerd en maakte nu het laatste halfuur vol tegen Volendam. Een blije terugkeer werd het niet met de 5-1-nederlaag, maar over zijn seizoen en de uitleenbeurt in het algemeen kan de huurling van KV Mechelen wél tevreden zijn.
 1. Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"

 2. Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?
  Play

  Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?