Schepen Princen
Volledig scherm
Schepen Princen © Stad Mechelen

Stad vergroent gevel aan Douaneplein

De achtergevel van feestzaal De Loods op het Douaneplein in Mechelen zit binnenkort bijna volledig in een groen jasje. Een deel was vorig jaar al aangeplant en nu heeft dezelfde firma er nog eens een tiental klimplanten bij gezet. 

0 reacties

 1. Twintiger krijgt straf met uitstel voor winkeldiefstal
  Mechelen

  Twintiger krijgt straf met uitstel voor winkeldief­stal

  De rechter in Mechelen heeft een 22-jarige Roemeen schuldig bevonden aan de diefstal van een hemd en enkele joggingbroeken. De kledij werd gestolen bij kledingzaak Tiffany’s in de Mechelse winkelstraat De Bruul. De twintiger werd bij de diefstal betrapt door de winkelbediende. Hij had ook een rugzak bij waarin aluminiumfolie werd teruggevonden. Volgens het parket vorige week op zitting probeerde hij de kledij in te wikkelen in de aluminiumfolie om zo het anti-diefstalalarm te omzeilen. De feiten werden niet betwist. De verdediging vroeg enige mildheid. Na beraad ging de rechter daarin mee en veroordeelde ze hem tot een celstraf van 8 maanden en een geldboete van 800 euro met uitstel.
 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 2. Nationale Kinderkankerdag keert terug na ellendige jaren: “Volledig bestuur verloren aan kanker”
  PREMIUM
  Muizen

  Nationale Kinderkan­ker­dag keert terug na ellendige jaren: “Volledig bestuur verloren aan kanker”

  Op 2 oktober kunnen opnieuw honderden kinderen met kanker en hun families genieten van een zorgeloze dag in Planckendael. De Nationale Kinderkankerdag keert na twee bijzonder moeilijke jaren coronaonderbreking terug. De pandemie maakte fondsenwering onmogelijk en jammer genoeg moest de organisatie haar halve bestuur afgeven aan de vreselijke ziekte. Supporters van voetbalclub Racing Mechelen schoten dinsdag ter hulp met een cheque.
 3. Duo schuldig aan resem diefstallen en inbraken
  Mechelen

  Duo schuldig aan resem diefstal­len en inbraken

  Twee jongeren zijn door de rechtbank in Mechelen schuldig bevonden aan een resem diefstallen en inbraken. Deze dateren van eerder dit jaar. In mei werden de twee opgepakt. Toen werden ze op heterdaad betrapt bij een inbraak in een personenwagen in Mechelen. Op basis van camerabeelden kon de politie één van de mannen linken aan een hele resem feiten. Zo werd hij herkend bij een inbraak in Zemst en bij drie diefstallen aan het station van Mechelen. Hij ging er toen vandoor met een fietszadel, een fiets en een moutainbike. Hij kreeg van de rechter een celstraf van 18 maanden en een geldboete van 1.600 euro met uitstel opgelegd. Zijn kompaan werd tot slot veroordeeld tot een celstraf van 6 maanden effectief.