Het stadsbestuur besliste het administratief gebouw De Zeeridder (rechts) te verkopen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het stadsbestuur besliste het administratief gebouw De Zeeridder (rechts) te verkopen. © Wannes Vansina

Stad realiseert “ongeziene begrotingsoefening van 24 miljoen”: een overzicht van wat dat betekent voor de Mechelaar

MechelenHet Mechelse stadsbestuur heeft woensdag de gewijzigde meerjarenplanning tot 2025 voorgesteld na een “ongeziene begrotingsoefening”. De stad stond voor de uitdaging om 24 miljoen euro te vinden, of zowat drie procent van het budget. Er werd bespaard op de eigen werking en het investeringsritme werd getemperd. De gemeentebelastingen blijven ongewijzigd, maar de Mechelaars zullen de zoektocht naar inkomsten mogelijk toch in hun portemonnee voelen.

 1. Rupel Boom krijgt gelijk in rechtszaak tegen Beerschot dat mogelijk één miljoen euro moet betalen: “Exacte omvang van schadevergoeding moet blijken”
  voetbal eerste nationale

  Rupel Boom krijgt gelijk in rechtszaak tegen Beerschot dat mogelijk één miljoen euro moet betalen: “Exacte omvang van schadever­goe­ding moet blijken”

  Rupel Boom heeft vandaag gelijk gekregen in de rechtszaak die het aanspande tegen Beerschot. In 2019 gingen de Steenbakkers een samenwerking aan met hun collega’s van het Kiel, toen nog onder de naam Beerschot-Wilrijk, inzake de jeugdwerking. Maar na de ondertekening van de contracten zag men bij Beerschot alsnog af van het hele project. Daarop trok Rupel Boom naar de rechtbank met een schadeclaim van een miljoen euro. De uitspraak was initieel verwacht op 16 januari, maar omdat de voorzitter van de rechtbank met die datum kon schuiven, viel het nieuws pas ruim een week later in de bus.
 2. Vestenproject doet Battel verzuipen in het verkeer: “Dit voelt als een mes in onze rug”
  PREMIUM
  Battel

  Vestenpro­ject doet Battel verzuipen in het verkeer: “Dit voelt als een mes in onze rug”

  Battel verzuipt in het verkeer. Zowel ’s morgens als ’s avonds staan auto’s er op “het nieuwe verlengde van de E19” - de Battelsesteenweg - in de file, met sluipverkeer in de omringende straten tot gevolg. Burgerinitiatief Battels Geraas dwong in september nog een hoorzitting af in de gemeenteraad om te pleiten voor meer leefbaarheid. “Dit voelt als een mes in onze rug.”
 1. Slaap je beter met een verzwarend deken? Kinesist geeft advies: “Het werkt als een knuffel voor een pasgeborene”
  HLN Shop

  Slaap je beter met een verzwarend deken? Kinesist geeft advies: “Het werkt als een knuffel voor een pasgebore­ne”

  Slaap je slecht door stress, angstgevoelens of andere medische klachten? Dan biedt een verzwarend deken misschien wel verlichting. Dit bijzondere item claimt je een betere nachtrust te bezorgen én je gezondheid een boost te geven. Maar kan een ander deken jouw welzijn écht bevorderen? Hoe gaat dat in zijn werk? En heeft iedereen er baat bij? HLN Shop vroeg raad aan Laurens Habers, sportkinesist en medevennoot van Praktijk Corpus in Antwerpen.