Deze senioren, eerder deze maand gefotografeerd tijdens dansnamiddag Balcazar, zijn allicht niet eenzaam, maar veel van hun leeftijdsgenoten wel. De stad hoopt dat ouderenverenigingen daar iets aan kunnen doen.
Volledig scherm
Deze senioren, eerder deze maand gefotografeerd tijdens dansnamiddag Balcazar, zijn allicht niet eenzaam, maar veel van hun leeftijdsgenoten wel. De stad hoopt dat ouderenverenigingen daar iets aan kunnen doen. © David Legreve

Stad ondersteunt ouderverenigingen in strijd tegen eenzaamheid

MechelenHet stadsbestuur van Mechelen trekt 25.000 euro uit om ouderverenigingen te ondersteunen bij hun heropstart, ook om eenzaamheid bij senioren tegen te gaan.

  1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
    Livios

    Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

    De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.