De Potterij wordt omgevormd tot een circulaire hub.
Volledig scherm
De Potterij wordt omgevormd tot een circulaire hub. © David Legreve

Stad neemt trekkersrol voor De Potterij over van OVAM

MechelenStad Mechelen neemt de trekkersrol voor de ontwikkeling van De Potterij tot circulaire hub over van afvalstoffenmaatschappij OVAM. Eerste opdracht is het aanpakken van de brandveiligheid.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 1. Opnieuw Internationale Platen- en CD beurs in CC Zwaneberg: “Wordt een Covid Safe evenement”
  Heist-op-den-Berg

  Opnieuw Internatio­na­le Platen- en CD beurs in CC Zwaneberg: “Wordt een Covid Safe evenement”

  De Internationale Platen- en CD beurs strijkt na twee jaar afwezigheid door corona op maandag 1 november opnieuw neer in het Heistse cultuurcentrum Zwaneberg. Standhouders uit binnen- en buitenland staan garant voor een gevarieerd aanbod aan vinyl, cd’s en memorabilia. “Zoals gebruikelijk vindt de beurs plaats in drie zalen van het cultuurcentrum: de vroegere grote zaal, de oude cafetaria, en de vroegere foyer. Dit houdt in dat iedereen over een grote oppervlakte verspreid is. Twee van deze zalen zijn ook uitgerust met CO-meters, waardoor er een constante opvolging van de luchtkwaliteit is, en er desgewenst voor extra verluchting kan worden gezorgd”, geeft organisator Guido Van Woensel mee. “Gelet op de huidige gezondheidssituatie is de beurs een Covid Safe evenement. Toegang is enkel mogelijk indien men in het bezit is van een digitaal of papieren Covid Safe Ticket, of bij het voorleggen van een negatieve PCR-test. Het is niet mogelijk ter plaatse een sneltest te laten afnemen.” De deuren gaan open om 10 uur. De inkom bedraagt 5 euro.
 2. Stad plant nieuwe bomen, maar wil ook oude beter beschermen: “Zijn de kerktorens van de natuur”
  Mechelen

  Stad plant nieuwe bomen, maar wil ook oude beter beschermen: “Zijn de kerktorens van de natuur”

  “We moeten onze monumentale bomen goed verzorgen, want om hun ecologische waarde te evenaren, moeten we enorm veel kleine boompjes planten.” Dat zegt Hans Gijsbrechts, de nieuwe coördinator bosuitbreiding bij de stad Mechelen. Vandaar dat alle eeuwenoude beuken, notenbomen en populieren extra bescherming en verzorging krijgen. “Het zijn de kerktorens van de natuur”, zegt schepen van Natuur- en Groenontwikkeling Patrick Princen.