‘Pilatus en de anderen’ van Prosper De Troyer, de opa van Mark Uytterhoeven
Volledig scherm
PREMIUM
‘Pilatus en de anderen’ van Prosper De Troyer, de opa van Mark Uytterhoeven © Stad Mechelen/VRT

Stad koopt schilderij opa Mark Uytterhoeven voor 18.000 euro: “Absoluut topwerk”

MechelenDe Mechelse kunstcollectie is een schilderij van Prosper De Troyer rijker. De gemeenteraad zette maandagavond het licht op groen voor de aankoop van ‘Pilatus en de anderen’, een “absoluut topwerk” uit 1926. De stad betaalt 18.000 euro voor het werk van de opa van tv-maker Mark Uytterhoeven.

 1. Circusatelier Circolito sluit tot kerst: “Wij blussen wél waar het brandt”
  Mechelen/Sint-Niklaas/Vilvoorde

  Circusate­lier Circolito sluit tot kerst: “Wij blussen wél waar het brandt”

  Circolito sluit al zeker tot kerst de deuren van zijn vestigingen in Mechelen, Sint-Niklaas en Vilvoorde. Het circusatelier mag volgens de geldende coronamaatregelen nochtans lessen blijven aanbieden aan zijn kleine duizend leden, maar wil dat niet zomaar doen omdat het kan. “We gebruiken zelf ons gezond verstand en nemen onze verantwoordelijkheid”, zegt coördinator Lieven Leemans.
 2. 42 op 42 (!) en 11 punten los, Nick Van Aken en SC Duffel kunnen titel ruiken na topperwinst tegen Nielse: “Te vroeg voor felicitaties”
  VOETBAL VIERDE PROVINCIALE C

  42 op 42 (!) en 11 punten los, Nick Van Aken en SC Duffel kunnen titel ruiken na topper­winst tegen Nielse: “Te vroeg voor felicita­ties”

  SC Duffel zette zondagmiddag een serieuze stap richting titel in vierde C. Dankzij een 5-1-zege tegen eerste achtervolger Nielse staan de Duffelaars bijna halfweg de competitie 11 punten los aan de top van de stand met een perfect rapport van 42 op 42 en scoorden ze al 83 keer. Indrukwekkende cijfers, maar toch wil clubtopschutter Nick Van Aken het vel van de beer niet vroegtijdig verkopen.
 3. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.