De gemeenteraad debatteerde maandagavond andermaal over de belasting op domiciliekamers (archiefbeeld).
Volledig scherm
De gemeenteraad debatteerde maandagavond andermaal over de belasting op domiciliekamers (archiefbeeld). © David Legreve

Stad komt met sociale uitweg voor eigenaars vergunde domiciliekamers (maar ook dat kost geld)

De stad Mechelen past het belastingreglement op de domiciliekamers aan. Indien eigenaars hun vergunde kamers ter beschikking stellen van het Sociaal Verhuurkantoor (SVK), hoeven ze de taks niet te betalen. Dat onder meer dankzij tussenkomst van de sp.a-oppositie.

0 reacties

 1. Restauratie Sint-Niklaaskerk dringt zich op: “Als er geen actie wordt ondernomen, staat onze kerk ten dode opgeschreven”
  Leest

  Restaura­tie Sint-Niklaas­kerk dringt zich op: “Als er geen actie wordt ondernomen, staat onze kerk ten dode opgeschre­ven”

  De kerkgemeenschap van Leest wordt danig op de proef gesteld. Het pittoreske kerkje gaat er zienderogen op achteruit, nu zijn zelfs netten nodig om vallende brokstukken op te vangen. En het ziet er niet naar uit dat die snel weg zullen zijn. “Als de overheid niets onderneemt, is onze kerk ten dode opgeschreven”, zegt Martin Mollemans van de kerkraad.
 2. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 1. Op zoek naar een koptelefoon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment
  Hardware Info

  Op zoek naar een koptele­foon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment

  De soldenperiode is volop aan de gang en we bevinden ons in de periode rond Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Hoog tijd dus om jezelf dus even extra te verwennen, met een headset bijvoorbeeld. Techexpert en hoofdredacteur bij Hardware Info Frank Everaardt wijst je de weg naar dé koopjes van het moment, met aandacht voor gamers, sporters, vergadertijgers, bingewatchers en alles daartussen.