File in de Bleekstraat, hier ter hoogte van basisschool De Wondertuin.
Volledig scherm
File in de Bleekstraat, hier ter hoogte van basisschool De Wondertuin. © Volksliga Mechelen

Stad gaat niet in op oproep om evaluatie Nieuwe Vesten uit te stellen: “In april of mei kennen we resultaten”

MechelenVolksliga roept het stadsbestuur van Mechelen op om de evaluatie van de Nieuwe Vesten uit te stellen, maar dat is dat niet van plan. “In mei of april kennen we de resultaten”, zegt de schepen van Mobiliteit.

 1. “Ik had ‘de doodstraf gekregen’, en zij zouden die uitvoeren”: Man (28) met psychische problemen voor rechter na aanval op verpleegkundigen

  “Ik had ‘de doodstraf gekregen’, en zij zouden die uitvoeren”: Man (28) met psychische problemen voor rechter na aanval op verpleeg­kun­di­gen

  Een 28-jarige man stond donderdag terecht voor poging tot doodslag nadat hij twee verpleegkundigen had aangevallen in het psychiatrisch ziekenhuis van Duffel. Het parket vroeg zijn internering, maar zijn advocaat wees op de omstandigheden van de feiten. “Mijn cliënt was daar opgenomen voor acute psychoses”, zo klinkt de verdediging.
  Mechelen
 2. Verplicht renoveren naar EPC-label D, C of B: met deze duurzame ingrepen is jouw woning in regel én bespaar je hopen energie
  Livios

  Verplicht renoveren naar EPC-label D, C of B: met deze duurzame ingrepen is jouw woning in regel én bespaar je hopen energie

  Tegen 2050 moeten alle Vlaamse woningen energieneutraal zijn. Althans, dat is de ambitie van de overheid. Uiteraard lukt dat niet van vandaag op morgen. 2023 vormt een eerste belangrijke tussenstap. Wie een nieuwe woning koopt, moet vanaf dat jaar eerst een energieprestatiecertificaat (EPC) met label D of hoger kunnen voorleggen. Bouwsite Livios overloopt welke concrete en haalbare ingrepen je al een heel eind op weg zetten.
 1. Wat een ommekeer! Rupel Boom buigt 1-4 achterstand om tegen Francs Borains (4-4): “Prestatie die ons mag doen dromen”
  PREMIUM

  Wat een ommekeer! Rupel Boom buigt 1-4 achter­stand om tegen Francs Borains (4-4): “Prestatie die ons mag doen dromen”

  Oude bekende Teddy Chevalier (ex-KV Kortrijk en Zulte Waregem) leek de grote man te gaan worden bij Francs Borains met twee goals en evenveel assists. De bezoekers leken vijf minuten na rust klaar met Rupel Boom bij een 1-4 tussenstand, maar een korte plaspauze van een van de grensrechters bracht verlichting. Sekyere en Buyl brachten de spanning terug en opnieuw youngster Jeffrey Sekyere (19) zette de spectaculaire 4-4 eindstand op het bord.
 2. Mechelen zet extra agenten en slachtofferhulp in voor aanpak drugsgeweld
  Belga

  Mechelen zet extra agenten en slachtof­fer­hulp in voor aanpak drugsge­weld

  Nu ook Mechelen steeds vaker wordt getroffen door aanslagen van het drugsmilieu, wordt er gewerkt aan extra blauw op straat en meer slachtofferhulp. Burgemeester Alexander Vandersmissen zat woensdagvoormiddag samen met de bevoegde ministers. “Honderd procent veiligheid kunnen we niet garanderen, maar wel honderd procent inzet om aan de problematiek te werken”, zei Thomas Sterckx, kabinetschef van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden.
  Mechelen