Dankzij de Lupys-laadpaal ligt de laadkabel niet op het voetpad en/of de rijweg.
Volledig scherm
Dankzij de Lupys-laadpaal ligt de laadkabel niet op het voetpad en/of de rijweg. © Stad Mechelen

Stad experimenteert met laadpalen tegen de gevel

MechelenHet stadsbestuur van Mechelen gaat op zoek naar Mechelaars die willen experimenten met een nieuw type laadpaal: eentje dat op hoogte aan de voorgevel wordt bevestigd zodat de oplaadkabel niet over het voetpad moet.

 1. 13 pakjes cocaïne levert twintiger 12 maanden met probatie-uitstel op
  Mechelen

  13 pakjes cocaïne levert twintiger 12 maanden met probatie-uit­stel op

  Een 27-jarige Mechelaar is door de rechtbank veroordeeld tot een celstraf van 12 maanden en een geldboete van 8.000 euro met probatie-uitstel. De man werd schuldig bevonden aan het bezit en het verhandelen van cocaïne. De twintiger liep in oktober 2021 tegen de lamp. Dat gebeurde tijdens een politiecontrole. Bij het fouilleren vonden de agenten toen 13 pakjes met cocaïne. Eerst zei de man dat de drugs voor eigen gebruik was, maar gelet op de grote hoeveelheid van de cocaïne, geloofde het parket dat niet. Op zitting kwam de 27-jarige terug op zijn oorspronkelijke verklaring en gaf hij de drugsverkoop toe. De verdediging vroeg op zitting een straf gekoppeld aan probatie-uitstel. Iets waar de rechter uiteindelijk ook op in ging.
 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.