Ter illustratie: loketten in het Huis van de Mechelaar.
Volledig scherm
Ter illustratie: loketten in het Huis van de Mechelaar. © David Legreve

Stad bouwt online Burgerloket als voorbeeld voor Vlaanderen

MechelenMechelen krijgt een subsidie van 2 miljoen euro om het burgerloket te digitaliseren als voorbeeld voor andere steden en gemeenten. Burgers zullen na realisatie voor heel wat diensten niet meer naar het Huis van de Mechelaar moeten.

 1. Mechelaars ontdekken al fietsend en feestend nieuwe Margaretatunnel – verbindingsweg opent pas voor autoverkeer na extra veiligheidstesten
  PREMIUM
  Mechelen

  Mechelaars ontdekken al fietsend en feestend nieuwe Margareta­tun­nel – verbin­dings­weg opent pas voor autover­keer na extra veilig­heids­tes­ten

  Al fietsend en feestend ontdekten vele honderden Mechelaars het voorbije weekend de tangent, de gloednieuwe verbindingsweg tussen de Brusselsesteenweg en het Douaneplein. Nu er nog geen wagens door de Margaretatunnel rijden, kon er naar hartenlust worden gespeeld, gedanst, gestept en meer. Als de bijkomende veiligheidstesten afgerond zijn, gaat de tangent begin juli open voor het autoverkeer.
 2. "Wekelijks je gras maaien is achterhaald": expert verklapt hoe je je gazon verantwoord laat stralen
  Livios

  "Wekelijks je gras maaien is achter­haald": expert verklapt hoe je je gazon verant­woord laat stralen

  De lente is al even in het land en de gazons in Vlaamse tuinen groeien aan sneltempo. Tijd om de grasmaaier uit het tuinhuis te halen dus. Of niet, want de maand mei werd omgedoopt tot ‘Maai Mei Niet’-maand. Je gras even laten groeien is namelijk goed voor de biodiversiteit. Maai je het gazon liever toch? Of wil je alvast de eerste maaibeurt voorbereiden? Bouwsite Livios vroeg Bart Verelst van Groen Groeien om praktische maaitips.
 1. Bonheidense ZomerZondagen zijn terug: vier liveoptredens aan de Krankhoeve in juli
  Bonheiden

  Bonheiden­se ZomerZonda­gen zijn terug: vier liveoptre­dens aan de Krankhoeve in juli

  Na twee ‘ZomerZondagloze’ jaren door corona organiseert GC ‘t Blikveld in juli opnieuw de gekende ZomerZondagen op het domein van de Krankhoeve. Tijdens vier opeenvolgende zondagen, van 3 tot en met 27 juli, kan je vanaf 14 uur genieten van een hapje en drankje op het terras. “’s Avonds zorgen we telkens voor sfeervolle openluchtconcerten onder het vlinderzeil van de hoeve vanaf 19.30 uur. Op het programma dit jaar staan Neeka & Gianni Marzo, David Ronaldo & The Dice (3 juli), Jim Cole, Ten Feet From Stardom (17 juli), Dries Bongaerts en Radio Negra (24 juli). Zondag 10 juli staat in het teken van ‘Vlaanderen Feest!’. In de vooravond brengt de eigen Koninklijke Muziekvereniging Bonheiden een concert met hun grote bezetting, gevolgd door een toespraak van de burgemeester. We sluiten af met de liveband Band of Musos onder leiding van Eric Melaerts, die voor de gelegenheid onder andere Jan Hautekiet, Geena Lisa en Vincent Goeminne meebrengt.” Toegang is telkens gratis.