De speelvijver verandert in een grote waterspeeltuin.
Volledig scherm
De speelvijver verandert in een grote waterspeeltuin. © De Nekker

Speelvijver De Nekker maakt plaats voor waterspeeltuin

MechelenEen grote en natuurlijke waterspeeltuin in plaats van de huidige speelvijver en een volledig nieuw touwenparcours. Dat heeft provinciaal sport- en recreatiecentrum De Nekker in Mechelen in petto voor 2022.

 1. Politie onderzoekt inbraak en inbraakpoging
  Mechelen

  Politie onderzoekt inbraak en inbraakpo­ging

  Dieven hebben in de Wupstraat in Muizen bij Mechelen ingebroken in een woning. De daders geraakten binnen langs de achterkant. Daar werd een deur geforceerd. Volgens de lokale politiezone Mechelen-Willebroek werd de woning betreden en doorzocht. Over de buit is nog niets bekend. De politie is nu een onderzoek opgestart. Ook naar een inbraakpoging langs de Tervuursesteenweg. Daar geraakten de daders niet binnen, maar werd wel een raam van het appartement op het gelijkvloers beschadigd.
 2. Geseinde man gevonden en grote fles lachgas in beslag genomen
  Mechelen

  Geseinde man gevonden en grote fles lachgas in beslag genomen

  De politie van Mechelen-Willebroek heeft tijdens een gerechtelijke controleactie afgelopen weekend onder meer een nationaal geseinde man aangetroffen. De man werd gezocht in het kader van een gerechtelijk dossier. Tijdens diezelfde controleacties werd er bij iemand anders ook nog een grote fles lachgas opgemerkt. “De fles werd in beslag genomen”, klinkt het bij de politiezone. De eigenaar ervan kreeg een GAS-PV mee naar huis.
 3. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.