Het Canadese Constantinople ensemble onder leiding van Kiya Tabassian, met Ablaye Cissoko. Samen brengen ze op 28 het programma ‘Traversées’.
Volledig scherm
Het Canadese Constantinople ensemble onder leiding van Kiya Tabassian, met Ablaye Cissoko. Samen brengen ze op 28 het programma ‘Traversées’. © Federico Cavicchioli

Spanning tussen stilte en ‘noise’ bepaalt programma Lunalia

MechelenFestival van Vlaanderen Mechelen heeft maandag het programma van voorjaarsfestival Lunalia voorgesteld. Dat staat volledig in het teken van het Mechelse jaarthema Zinderende Stilte.

 1. PORTRET. Eerste Vlaamse rock-’n-roller Robert ‘Bob Rocky’ Vervloet (83) overleden. “Het was een dubbelleven: als Robert en als Bob. Die laatste was voor hem onmisbaar”
  Heist-op-den-Berg

  PORTRET. Eerste Vlaamse rock-’n-rol­ler Robert ‘Bob Rocky’ Vervloet (83) overleden. “Het was een dubbelle­ven: als Robert en als Bob. Die laatste was voor hem onmisbaar”

  “De mensen laten genieten: dat vond hij belangrijk.” In Heist-op-den-Berg is vorige week donderdag Robert Vervloet (83) overleden. De Heistenaar werd begin jaren 60 gelanceerd als de eerste Vlaamse rock-’n-roller en maakte furore onder de naam Bob Rocky. Zijn debuutsingle ‘t Is Over uit 1961 werd zijn grootste hit. Een portret van een geboren entertainer.
 2. RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterlachen, wel om van te glimlachen”
  TV

  RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterla­chen, wel om van te glimlachen”

  Het ene moment zit u in de middelbare school en ligt de wereld voor u open, het andere bent u de veertig voorbij en hebt u de ene onvervulde droom na de andere tegenslag opgestapeld. Comédienne Bridget Everett kan erover meespreken. In ‘Somebody Somewhere’, te bekijken op Streamz, speelt ze de hoofdrol in een verhaal gebaseerd op haar eigen zoektocht naar vriendschap en vreugde in haar geboortestaat Kansas, waar wervelwinden thuis zijn. Of dit pretentieloze tussendoortje u ook van uw sokken kan blazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.