Ter illustratie
Volledig scherm
Ter illustratie © Getty Images

‘Sociale echografie’ bracht 84 kwetsbare gezinnen aan het licht: “Vaak alarmerende situaties”

MechelenHet in september opgerichte aanmeldpunt OPkomst bracht al 84 kwetsbare gezinnen op de radar, die voorheen niet gekend waren bij Sociaal Huis Mechelen. In een kleine helft van de gevallen was sprake van alarmerende situaties. De gezinnen krijgen extra begeleiding om zo kinderarmoede in een vroeg stadium aan te pakken.

  1. Rekwisiteur Dries (30) mag het uitleggen aan de politie: “Neen, ik heb mijn vader niet vermoord. Het is gewoon een pop”
    PREMIUM
    Tienen/Mechelen

    Rekwisi­teur Dries (30) mag het uitleggen aan de politie: “Neen, ik heb mijn vader niet vermoord. Het is gewoon een pop”

    Hulpdiensten rukten woensdagochtend massaal uit voor een levenloos lichaam in een geparkeerde wagen in de Gilainstraat. De scène leek recht uit een (slechte) film te komen waarin Dries Vanoirbeek (30) uit Tienen plots de hoofdrol kreeg van hoofdverdachte van een moord. “Toen ik het raam opende, zag ik de hulpdiensten en tal van agenten en brandweerlui staan. Over mijn wagen was een rood tentje geplaatst. Tja, mijn mond viel letterlijk open van verbazing”, zegt Dries die intussen gelukkig wel weer wat kan lachen.