Het nest van de slechtvalken op de Sint-Romboutstoren in Mechelen.
Volledig scherm
Het nest van de slechtvalken op de Sint-Romboutstoren in Mechelen. © Stad Mechelen

Slechtvalkjes op Sint-Romboutstoren kruipen uit het ei

0 reacties

 1. Vijftiger steelt portefeuille: 4 maanden met uitstel
  Mechelen

  Vijftiger steelt portefeuil­le: 4 maanden met uitstel

  Didier M., een vijftigjarige man uit Mechelen, is door de rechter veroordeeld tot een celstraf van 4 maanden en een geldboete van 400 euro. Beide straffen worden de komende drie jaar uitgesteld. De vijftiger ging er op 19 november 2020 vandoor met een portefeuille. Deze was het slachtoffer naar eigen zeggen verloren in de buurt van een bankautomaat. Het slachtoffer was net geld gaan afhalen en alarmeerde de politie kort nadat hij vaststelde dat hij zijn portefeuille kwijt was. Op basis van camerabeelden identificeerde de politie een verdachte. Het ging om de vijftiger en hij werd verhoord, maar ontkende de feiten. “Ik heb die portefeuille niet gestolen. Enkel gevonden”, luidde het. De rechter geloofde zijn uitleg niet en achtte de feiten voldoende bewezen. Of er beroep zal worden aangetekend tegen het vonnis, is nog niet bekend.
 1. Schlagermuziek, lederhosen en vooral... liters bier. Grootste Oktoberfest van Vlaanderen trekt ook naar Antwerpen: “Laat ons hopen dat het in oktober al mag”
  PREMIUM
  Antwerpen/Hoogstraten

  Schlagermu­ziek, lederhosen en vooral... liters bier. Grootste Oktober­fest van Vlaanderen trekt ook naar Antwerpen: “Laat ons hopen dat het in oktober al mag”

  De organisatie achter het grootste Oktoberfest van Vlaanderen, Oktoberfest Noorderkempen, neemt nu ook Oktoberfest Antwerpen mee in handen. “Hoogstraten blijft het grootste, maar Antwerpen heeft de komende jaren nog fors groeipotentieel”, klinkt het. Ein,zwei, drei… En volgend jaar misschien ook nog Mechelen. Tickets zijn vanaf 21 april te krijgen.
 1. Bodycambeelden tonen hoe agent zich 'vergist' van wapen en Daunte Wright fataal schot bezorgt
  Play

  Bodycam­beel­den tonen hoe agent zich 'vergist' van wapen en Daunte Wright fataal schot bezorgt

 2. Olifant wandelt op dooie gemak huis binnen
  Play

  Olifant wandelt op dooie gemak huis binnen