Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Photo News

Slechts helft nachtwinkels vraagt belasting terug

MechelenHet aantal nachtwinkels in Mechelen is de afgelopen tien jaar stabiel gebleven, telecommunicatiebureaus zijn er niet meer. Dat blijkt uit een antwoord van de stad op een vraag naar de evaluatie van het reglement dat hun aantal diende te beperken.

 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Restauratie Sint-Niklaaskerk dringt zich op: “Als er geen actie wordt ondernomen, staat onze kerk ten dode opgeschreven”
  Leest

  Restaura­tie Sint-Niklaas­kerk dringt zich op: “Als er geen actie wordt ondernomen, staat onze kerk ten dode opgeschre­ven”

  De kerkgemeenschap van Leest wordt danig op de proef gesteld. Het pittoreske kerkje gaat er zienderogen op achteruit, nu zijn zelfs netten nodig om vallende brokstukken op te vangen. En het ziet er niet naar uit dat die snel weg zullen zijn. “Als de overheid niets onderneemt, is onze kerk ten dode opgeschreven”, zegt Martin Mollemans van de kerkraad.