MECHELEN Sint-in-the-box is de coronaveilige formule van basisschool Ursulinen voor het bezoek van de Sint
Volledig scherm
MECHELEN Sint-in-the-box is de coronaveilige formule van basisschool Ursulinen voor het bezoek van de Sint © David Legreve

‘Sint-in-the-box’: Scholen zijn creatief om Sinterklaas coronaproof te verwelkomen

MechelenHoe laat je een oude man als Sinterklaas coronaproof een school bezoeken? Door hem bijvoorbeeld in een box te laten aantreden, zo bleek vrijdag.

 1. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.
 2. Effectieve celstraf voor winkeldief die stal omdat hij een groot gezin had
  Mechelen

  Effectieve celstraf voor winkeldief die stal omdat hij een groot gezin had

  Een Nederlander is door de rechter in Mechelen veroordeeld tot een effectieve celstraf van 8 maanden en een geldboete van 800 euro. De Nederlander werd schuldig bevonden aan een winkeldiefstal. Die pleegde hij in 2021 in een filiaal van supermarkt Carrefour. De man werd op heterdaad betrapt en wilde de diefstal eerst onderling regelen. Aan de winkelbediende zei hij dat hij een groot gezin en daarom de spullen had willen stelen. Opdagen voor zijn proces deed de man niet. Hij liet verstek gaan.
 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.