Het vernieuwde bestuur van Racing Mechelen besloot de persconferentie met het zingen van het clublied.
Volledig scherm
Het vernieuwde bestuur van Racing Mechelen besloot de persconferentie met het zingen van het clublied. © WVK

“Schuldenvrij Racing gaat nieuwe toekomst in nieuw stadion tegemoet”

Het vernieuwde bestuur van Racing Mechelen heeft vanavond meer toelichting gegeven bij zijn nieuwe toekomstproject voor de traditieclub. “Een schuldenvrij Racing gaat een nieuw tijdperk tegemoet”, luidde het. Dat met een nieuw stadion, maar of dat op de huidige locatie zal zijn, blijft een onbeantwoorde vraag.

0 reacties

 1. Asielzoeker (20) riskeert 14 maanden cel voor twee diefstallen
  Mechelen

  Asielzoe­ker (20) riskeert 14 maanden cel voor twee diefstal­len

  Zurab N., een 20-jarige Georgiër die asiel zocht in ons land, stond maandag voor de rechter na twee diefstallen in Mechelen. In juli werd hij samen met een kompaan betrapt door de camera’s van een elektrozaak in Mechelen. Beiden waren er toen vandoor gaan met de inhoud van de kassa; zo’n 1.350 euro. Na zijn arrestatie werd hij ook nog herkend bij de diefstal van een dekstop in een computerwinkel langs de Brusselsesteenweg. Ook hier werd hij bijgestaan door diezelfde kompaan. Zeggen wie dat was, wou hij niet. Zich excuseren voor de diefstallen deed hij wel. “Inmiddels beseft hij dat hij deze weg niet wil inslagen”, zei zijn advocate Sylke Vankeerberghen. Op het moment van de diefstallen verbleef de man in een asielcentrum. Zijn aanvraag om te mogen blijven in ons land, werd inmiddels afgekeurd. Het parket eiste een celstraf van 14 maanden effectief gekoppeld aan een geldboete die kan oplopen tot 480 euro. De verdediging vroeg enige mildheid.
 2. Gemeenteraad gaat alweer digitaal
  Mechelen

  Gemeente­raad gaat alweer digitaal

  De Mechelse gemeenteraad vergadert vanavond alweer digitaal. De zitting zou eigenlijk in de raadszaal in het stadhuis doorgaan, maar de burgemeester besliste te elfder ure om deze af te gelasten en te vervangen door een vergadering via Microsoft Teams. Aanleiding is uiteraard de evolutie van de besmettingscijfers en het aandeel van volledig gevaccineerden in het bijzonder. Het publiek kan de zitting volgen op het YouTube-kanaal van de stad. De gemeenteraad vond dit jaar nog maar een keer niet-digitaal plaats: vorige maand.