Campus Caputsteen van Busleyden Atheneum in Mechelen
Volledig scherm
PREMIUM
Campus Caputsteen van Busleyden Atheneum in Mechelen © David Legreve

School zet opnames met leerlingen zonder mondmasker stop na kritiek: “We móesten ons mondkapje afdoen, terwijl we een halfuur dicht bij elkaar stonden”

MechelenLapte Campus Caputsteen van het Mechelse Busleyden Atheneum alle coronaregels aan zijn laars voor het maken van een promofilmpje? Dat is wat leerlingen van één van de klassen waar opnames werden gemaakt beweren. “We moesten gedurende een halfuur ons mondmasker wegdoen, terwijl we voor een kunstopdracht net dicht bij elkaar moesten zitten”, klinkt het. Volgens de directeur kwam de veiligheid niet in het gedrang, maar de school zette wel de opnames stop om de “misvatting” te vermijden dat niet alle coronamaatregelen strikt worden opgevolgd.

 1. Politie verbaliseert zeven fietsers
  Mechelen

  Politie verbali­seert zeven fietsers

  Zeven fietsers zijn door de politie van Mechelen-Willebroek afgelopen weekend geverbaliseerd. Vier van hen waren niet in orde met hun fietsverlichting. Ze kregen naast een boete ook nog een set fietslichtjes. “Op deze manier konden ze hun weg veilig verder zetten”, luidt het. De drie overige fietsers werden geverbaliseerd omdat ze met hun drieën langs de verkeerde kant van de rijbaan reden en zo tegen het fietsverkeer in reden. Dat gebeurde op de Guido Gezellelaan.
 1. Zo vraag je een compensatie voor je zonnepanelen aan
  Play
  Uitgelegd

  Zo vraag je een compensa­tie voor je zonnepane­len aan

 2. Is dit de droomhond van elke man?
  Play

  Is dit de droomhond van elke man?