Leerlingen van ColomaPlus mochten op dinsdag de school niet betreden omwille van hun kledij
Volledig scherm
Leerlingen van ColomaPlus mochten op dinsdag de school niet betreden omwille van hun kledij © David Legreve

School verontschuldigt zich na weigeren van ‘te blote’ leerlingen aan poort: “Beseffen dat deze aanpak een heel nare indruk heeft nagelaten”

MechelenNadat op dinsdag leerlingen aan de schoolpoort van COLOMAplus in Mechelen werden geweigerd wegens “te luchtige” kledij, maakt de school vandaag nieuwe afspraken. Zo kunnen leerlingen die zich niet aan de kledingvoorschriften houden kledij lenen van de school. In een mededeling naar de leerlingen verontschuldigt het zich over de aanpak van de kledingcontrole. “We stellen vast dat de kledingvoorschriften te vaag en niet duidelijk genoeg zijn, waardoor willekeur dreigt te ontstaan." 

 1. Van Viswijf en Silent Killer tot Black Dreams: vergeet even de traditionele bieren en kies eens voor een lokale topper
  PREMIUM
  Provincie Antwerpen

  Van Viswijf en Silent Killer tot Black Dreams: vergeet even de traditione­le bieren en kies eens voor een lokale topper

  De namen klinken niet alleen beter, ze smaken ook gewoon geweldig goed: bieren van onze lokale brouwers. De terrassen zijn weer open dus probeer ze daar al eens te ontdekken. Of bestel ze gewoon bij de kleine brouwerijen die toch wel wat geleden hebben onder de crisis en geniet ervan tijdens een barbecue thuis. Wij selecteerden zes lokale brouwerijen en een van hun toppers. En ja, we hebben ze zelf geproefd én goed bevonden. Schol en geniet!
 2. Mechelaars genieten gedisciplineerd van Rode Duivels: “Eindelijk nog eens samen voetbal kijken”
  Mechelen

  Mechelaars genieten gediscipli­neerd van Rode Duivels: “Eindelijk nog eens samen voetbal kijken”

  Geen fan park in Mechelen, dus moesten de fans van de Rode Duivels de wedstrijd tegen Rusland zaterdagavond op verschillende kleinere schermen volgen. Het leek de pret nauwelijks te bederven, ondanks de coronamaatregelen. Zowel op EK Pelouza als in hotel Van der Valk een boogscheut verderop werden de overwinning én de herwonnen vrijheden gevierd, al bleven de voetbalfans gedisciplineerd.