Directeurs Tim Van Aeken (VBS Don Bosco) en Katie Steemans (Busleyden Atheneum), hier met schepenen Marina De Bie en Marc Hendrickx (centraal), krijgen elk 35.500 euro subsidie.
Volledig scherm
Directeurs Tim Van Aeken (VBS Don Bosco) en Katie Steemans (Busleyden Atheneum), hier met schepenen Marina De Bie en Marc Hendrickx (centraal), krijgen elk 35.500 euro subsidie. © Foto David Legreve

Scholen krijgen 71.000 euro voor klimaatvriendelijke investeringen

MECHELENTwee Mechelse scholen tasten diep in de buidel voor klimaatvriendelijke investeringen. De stad Mechelen geeft hen een financieel duwtje in de rug van 35.500 euro elk. Van ouders wordt gehoopt dat ze participeren.

 1. Mechelaar bezorgt citytrippers dagprogramma op maat: “Gedaan met uren zoeken naar bezienswaardigheden en adresjes”
  PREMIUM
  Mechelen

  Mechelaar bezorgt citytrip­pers dagprogram­ma op maat: “Gedaan met uren zoeken naar beziens­waar­dig­he­den en adresjes”

  Vind je de zoektocht naar de bezienswaardigheden van jouw smaak voorafgaand aan een citytrip ook altijd zo’n gedoe? Daar heeft fiere Mechelaar Pieter Himpe (40) iets op gevonden, althans voor bezoekers van zijn geliefde stad. Hij ontwikkelde een tool die een dagprogramma met weetjes, restaurants en bezienswaardigheden samenstelt op basis van je interesses.
 1. Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen
  Play

  Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen

 2. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil