De locatie van de toekomstige fietsersbrug op archiefbeeld.
Volledig scherm
De locatie van de toekomstige fietsersbrug op archiefbeeld. © David Legreve

Samenwerkingsovereenkomst brengt realisatie fiets- en voetgangersbrug aan Nekkerspoel-Borcht stap dichterbij

MechelenDe gemeenteraad heeft maandagavond een samenwerkingsovereenkomst goedgekeurd voor een nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de Afleidingsdijle tussen Nekkerspoel-Borcht en de fietstangent.

 1. Drietal overvalt nachtwinkel met machete: “Dader werd afgedreigd door iemand in het drugsmilieu”
  PREMIUM
  Bonheiden

  Drietal overvalt nachtwin­kel met machete: “Dader werd afgedreigd door iemand in het drugsmili­eu”

  Drie jongeren hebben zich woensdag moeten verantwoorden voor een gewapende overval op een nachtwinkel in het centrum van Bonheiden. De overvallers bedreigden daarbij de uitbater met een machete. Het parket vorderde celstraffen tot 18 maanden effectief. “De man die mijn cliënt afperste heeft een zwaar strafblad. Onder meer voor ontvoering”, aldus de advocate van één van de overvallers.
 2. Dit zijn de nieuwe toptelefoons van Samsung en zoveel kosten ze
  22

  Dit zijn de nieuwe toptele­foons van Samsung en zoveel kosten ze

  Samsung heeft vanavond zijn nieuwe toptelefoons voorgesteld: de Samsung Galaxy S23, de S23+ en de S23 Ultra. De smartphones zullen meer kosten dan de voorgangers van vorig jaar. De prijssprong is niet zo fors als bij Apple vorige herfst, maar er komt toch zo’n twaalf procent bij voor de belangrijkste telefoons uit de reeks. Dit jaar springen daarnaast de camera van 200 megapixels bij de S23 Ultra en de keuze voor een processor van Qualcomm in het oog. Samsung stelde ook vijf nieuwe laptops voor.
 3. Provincie start onthardingsproject: “Veel plaatsen zijn verhard terwijl dat niet altijd nodig is”
  Provincie Antwerpen

  Provincie start onthar­dings­pro­ject: “Veel plaatsen zijn verhard terwijl dat niet altijd nodig is”

  De Provincie Antwerpen is voor meer dan 17 procent verhard en ondanks de vele inspanningen tot ontharding blijft dit percentage almaar stijgen. De provincie schakelt daarom in een hogere versnelling en gaat nog dit jaar tien lokale besturen begeleiden in hun onthardingsprojecten. Als alles vlot verloopt, wil de provincie haar steun uitbreiden naar andere gemeenten.