Berit Van den Bussche met emmers oesterzwammen van Coflab
Volledig scherm
PREMIUM
Berit Van den Bussche met emmers oesterzwammen van Coflab © Wannes Vansina

“Samen zorgen we ervoor dat de Mechelse oesterzwammen blijven bestaan”: Coflab houdt crowdfunding voor mobiele ‘smoscontainer’

MechelenEen mobiele ‘smoscontainer’ om oesterzwammen te kweken op Mechels koffiegruis. Dat is de inzet van een crowdfunding van Coflab. De start-up zit sinds april in De Potterij, maar moet daar in het voorjaar alweer weg omwille van verbouwingen. “Samen zorgen we ervoor dat de Mechelse oesterzwammen blijven bestaan”, klinkt het. De paddenstoelen liggen deze week voor het eerst in de winkel. De actie steunen kan hier.

 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.