Sam De Graeve en Lisette Mertens nemen na 47 jaar afscheid van ’t Park in het Vrijbroekpark in Mechelen en starten een nieuw restaurant in New Cambrinus in Blaasveld.
Volledig scherm
PREMIUM
Sam De Graeve en Lisette Mertens nemen na 47 jaar afscheid van ’t Park in het Vrijbroekpark in Mechelen en starten een nieuw restaurant in New Cambrinus in Blaasveld. © Wannes Vansina

Sam (80) en Lisette (77) ruilen ’t Park voor New Cambrinus: “Half Mechelen heeft hier gewerkt, zelfs de burgemeester”

Mechelen/BlaasveldHet Vrijbroekpark in Mechelen neemt zaterdag muzikaal afscheid van Sam De Graeve (80) en Lisette Mertens (77), die liefst 47 jaar brasserie ’t Park runnen. De uitbaters zeggen echter geen vaarwel, maar beginnen in Blaasveld ondanks hun leeftijd gewoon met iets nieuws. Zelf vinden ze dat absoluut niet bijzonder. “Als wij drie dagen niks doen, lopen we de muren op.”

 1. Kleine twee jaar na doodsmak maakt Diego Van Looy wederoptreden in internationale topwedstrijd: “Ze hadden me opgegeven voor topsport”
  Triatlon

  Kleine twee jaar na doodsmak maakt Diego Van Looy wederoptre­den in internatio­na­le topwed­strijd: “Ze hadden me opgegeven voor topsport”

  Het wordt vrijdag een bijzonder dag voor voormalige wereldkampioen Diego Van Looy. De triatleet uit Mechelen neemt dan immers voor het eerst weer deel aan een internationale triatlon sinds z’n ongeval een kleine twee jaar geleden. Op stage in Mallorca werd Diego Van Looy toen aangereden door een vrachtwagen. De dokters dachten dat hij nooit nog op hoog niveau zou kunnen sporten. Nog geen twee jaar later neemt hij in Israël deel aan één van de zwaarste triatlons ter wereld.
 2. “Onveiligheidsgevoel in onze buurt wordt niet serieus genomen”: Buurt rond Papenhofpark wil dat politie proactief optreedt
  PREMIUM
  Mechelen

  “Onveilig­heids­ge­voel in onze buurt wordt niet serieus genomen”: Buurt rond Papenhof­park wil dat politie proactief optreedt

  In de buurt van het Papenhofpark maken bewoners zich zorgen om de toekomst van hun wijk. In 2021 kaartte ze bij de stad en politie het drugsgebruik, foutparkeren en de geluidshinder aan, en eerder deze maand werden ze geconfronteerd met een schietpartij. “Er moet proactief opgetreden worden, voor het helemaal te laat is”, klinkt het.