Ter illustratie
Volledig scherm
Ter illustratie © Getty Images

Ruim 65 psychologen en orthopedagogen bieden laagdrempelige psychologische hulp

Regio MechelenSamenwerkingsverband voor de regio Mechelen Emergo heeft het startschot gegeven voor een regionaal aanbod toegankelijke en betaalbare psychologische zorg.

 1. Van De Nekker tot een blotevoetenpad: ontdek hier 7 zomervakantietips voor de regio Mechelen
  PREMIUM
  Regio Mechelen

  Van De Nekker tot een blotevoe­ten­pad: ontdek hier 7 zomervakan­tie­tips voor de regio Mechelen

  Het schooljaar zit erop en dat betekent voor de leerkrachten, maar vooral ook voor de leerlingen twee maanden verdiende rust. Misschien staat er wel een reisje gepland met het gezin of een kamp met de vrienden. Voor ouders die niet weten waar ze hun kroost mee moeten zien te entertainen tijdens de zomervakantie hebben wij alvast enkele leuke tips opgelijst in de regio Mechelen. Van De Nekker in Mechelen tot het blotevoetenpad in Park Fort Liezele: hier beleef je samen met de kids een geslaagde vakantie.
 2. Dieven viseren bestelwagen én personenwagen
  Mechelen

  Dieven viseren bestelwa­gen én personenwa­gen

  Zowel in de Mechelsveldstraat als in de Stationsstraat hebben dieven ingebroken in voertuigen. Langs de Mechelsveldstraat werd er een gsm gestolen uit een bestelwagen. Deze was volgens de politie Mechelen-Willebroeken niet-slotvast afgesloten. In de Stationsstraat werd dan weer een laptop gestolen uit een personenwagen. Een raam van het voertuig raakte daarbij beschadigd. De politie is een onderzoek opgestart, de daders worden opgespoord.
 1. AZ Sint-Maarten start bouw van afdeling kinder- en jeugdpsychiatrie: “Maar nood aan plaatsen blijft torenhoog”
  Mechelen

  AZ Sint-Maar­ten start bouw van afdeling kinder- en jeugdpsy­chi­a­trie: “Maar nood aan plaatsen blijft torenhoog”

  AZ Sint-Maarten in Mechelen is gestart met de realisatie van een nieuwbouw voor TheA (Therapeutisch Atelier), de dageenheid kinder- en jeugdpsychiatrie van het ziekenhuis. Midden 2022 kan deze daardoor verhuizen van Duffel naar Mechelen. Het aantal plaatsen blijft voorlopig gelijk, terwijl de nood torenhoog is. “Vorige week kregen we op tien minuten tijd zestig aanmeldingen voor vijf plaatsen”, zegt kinder- en jeugdpsychiater Daniëlle van de Merwe. In de nieuwbouw is plaats voor meer, maar AZ Sint-Maarten wacht op de overheid.