De voormalige brandweerkazerne in de Dagenraadstraat in Mechelen
Volledig scherm
De voormalige brandweerkazerne in de Dagenraadstraat in Mechelen © Marc Aerts

Resultaten PFAS-onderzoek brandweerkazerne gekend

MechelenStad Mechelen heeft van OVAM de resultaten gekregen van een verkennend bodemonderzoek in de onmiddellijke buurt van de voormalige brandweerkazerne naar de PFOS- en PFOA-vervuiling. “Hoopgevend”, klinkt het.

 1. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.
 2. Annemie (53) sloot vrede met de moordenaar van haar broer: “Het is niet allemaal vergeten en vergeven, maar ik hoef niet meer bang of boos te zijn”
  PREMIUM
  Nijlen

  Annemie (53) sloot vrede met de moordenaar van haar broer: “Het is niet allemaal vergeten en vergeven, maar ik hoef niet meer bang of boos te zijn”

  “Ik verwacht zeker niet dat iedereen mijn voorbeeld volgt. Maar voor mij was praten met de moordenaar van mijn broer een manier om met zijn dood te kunnen omgaan.” Aan het woord is Annemie Van Camp (53) uit Nijlen. Na de moord op haar broer Robert ging ze verschillende keren in gesprek met de dader. Nu is ze vrijwilliger bij Moderator, een forum voor herstelbemiddeling, en geeft ze lezingen in scholen en gevangenissen.