De voormalige brandweerkazerne in de Dagenraadstraat in Mechelen
Volledig scherm
De voormalige brandweerkazerne in de Dagenraadstraat in Mechelen © Marc Aerts

Resultaten PFAS-onderzoek brandweerkazerne gekend

MechelenStad Mechelen heeft van OVAM de resultaten gekregen van een verkennend bodemonderzoek in de onmiddellijke buurt van de voormalige brandweerkazerne naar de PFOS- en PFOA-vervuiling. “Hoopgevend”, klinkt het.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Actieplan om meer jonge werkzoekende Mechelaars aan job te helpen: “Samenwerken met lokale expertisecentra om tewerkstelling te creëren”
  Mechelen

  Actieplan om meer jonge werkzoeken­de Mechelaars aan job te helpen: “Samenwer­ken met lokale expertise­cen­tra om tewerkstel­ling te creëren”

  Stad Mechelen heeft een relanceplan klaar om de groep van jongvolwassenen te ondersteunen in hun zoektocht naar een passende opleiding en werk. Hoewel Mechelen bij de betere steden zit op het gebied van werkloosheid, ziet het stadsbestuur vooral onder kwetsbare Mechelaars tussen de 18 en 25 jaar, het aantal werkzoekenden toenemen.
 1. Cedric Volkaerts en Berlaar-Heikant vegen nul van de tabellen tegen Pelt (3-1): “We hebben nooit gepanikeerd”

  Cedric Volkaerts en Ber­laar-Hei­kant vegen nul van de tabellen tegen Pelt (3-1): “We hebben nooit gepani­keerd”

  Berlaar-Heikant begon het seizoen met nul op zes, maar op eigen veld tegen Pelt maakte het zaterdag komaf met die negatieve reeks, 3-1 werd het. De thuisploeg kwam wel op achterstand, maar dankzij de gelijkmaker van Cedric Volkaerts, zijn eerste treffer van het seizoen, en een tweeklapper van Verschoren bleven de punten in Heikant. Een zucht van opluchting was op z’n plaats.