Tim Schuurman en Alem Danhene openen Ethiopisch restaurant Abyssinia op de Tervuursesteenweg
Volledig scherm
PREMIUM
Tim Schuurman en Alem Danhene openen Ethiopisch restaurant Abyssinia op de Tervuursesteenweg © David Legreve

RESTOTIP: Abyssinia kleurt met authentieke gerechten beeld van Ethiopië bij

MechelenBenieuwd naar de Ethiopische keuken? Dan moet je bij Abyssinia op de Tervuursesteenweg in Mechelen zijn. Chef Alem Danhene (33) en haar man Tim Schuurman (51) openden het twee weken geleden en brengen als eerste in de Dijlestad authentieke keuken uit het Oost-Afrikaanse land. Lees meer restotips van de regio Mechelen-Lier in ons dossier.

 1. Minister Annelies Verlinden en leerlingen Sint-Ursula-Instituut gaan in dialoog over toekomst van het land: “Een leerrijke ervaring”
  Onze-Lieve-Vrouw-Waver

  Minister Annelies Verlinden en leerlingen Sint-Ursula-Instituut gaan in dialoog over toekomst van het land: “Een leerrijke ervaring”

  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) bezocht vandaag het Sint-Ursula-Instituut (SUI) in kader van de burgerbevraging ‘Een land voor de toekomst’. Met deze enquête wil de federale regering te weten komen hoe Belgen denken over de staatsstructuur en de democratie in ons land. Een 120-tal vulden in aanwezigheid van de minister de enquête in tijdens een dialoogmoment.
 2. BELOOFD IS BELOOFD. Wordt Mechelen de fietsstad van Vlaanderen en krijgt ze zestien nieuwe parken? En hoe zit het met de halvering van de kinderarmoede?
  PREMIUM
  Mechelen

  BELOOFD IS BELOOFD. Wordt Mechelen de fietsstad van Vlaanderen en krijgt ze zestien nieuwe parken? En hoe zit het met de halvering van de kinderar­moe­de?

  De bestuursperiode van uw stadsbestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren tien beloftes uit het bestuursakkoord, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Mechelen, met een stadsbestuur dat bij aanvang drie grote ‘toekomstprojecten’ naar voren schoof: het zetten van baanbrekende stappen op het vlak van mobiliteit, het halveren van de kinderarmoede en het uitgroeien tot een economische toplocatie. Met wisselend succes.