MECHELEN / OSLO - De verdachte in de moordzaak op Johanna Jostameling (58) (rechts), werd vorig jaar geïnterneerd door de rechtbank in Noorwegen na een eerdere moord.
Volledig scherm
PREMIUM
MECHELEN / OSLO - De verdachte in de moordzaak op Johanna Jostameling (58) (rechts), werd vorig jaar geïnterneerd door de rechtbank in Noorwegen na een eerdere moord. © EPA / RV

RECONSTRUCTIE. Drie jaar geleden werd Johanna Jostameling (58) vermoord door Zweedse twintiger, maar nog steeds is er geen zicht op proces: “We wachten op uitlevering van de verdachte”

MechelenJohanna Jostameling werd vandaag exact drie jaar geleden brutaal om het leven gebracht in haar appartement in het centrum van Mechelen. De Duits-Mechelse werd het slachtoffer van een moordenaar op de vlucht. Haar dader zit moment in een Noors psychiatrisch ziekenhuis nadat hij vorig jaar werd geïnterneerd door de rechter voor een moord op een jonge student. Drie jaar na datum is het nog steeds wachten op een proces. En of dat het er ook ooit zal van komen, hangt vreemd genoeg af van Frankrijk. Een reconstructie.

  1. Subsidie van 826.400 euro voor nieuw vaccinatiecentrum Mechelen-Katelijne: “Totale kostprijs van centrum is nog niet gekend”
    Mechelen/Sint-Katelijne-Waver

    Subsidie van 826.400 euro voor nieuw vaccinatie­cen­trum Mechelen-Katelijne: “Totale kostprijs van centrum is nog niet gekend”

    Voor de inrichting en uitbating van het nieuwe vaccinatiecentrum van Mechelen en Sint-Katelijne-Waver kent het Agentschap Binnenlands Bestuur een subsidie toe van 826.400 euro. Vanaf 14 december kunnen inwoners van de eerstelijnszone Mechelen-Katelijne voor hun derde coronaprik terecht in het nieuwe vaccinatiecentrum aan de Guido Gezellelaan in Mechelen.