MECHELEN / OSLO - De verdachte in de moordzaak op Johanna Jostameling (58) (rechts), werd vorig jaar geïnterneerd door de rechtbank in Noorwegen na een eerdere moord.
Volledig scherm
PREMIUM
MECHELEN / OSLO - De verdachte in de moordzaak op Johanna Jostameling (58) (rechts), werd vorig jaar geïnterneerd door de rechtbank in Noorwegen na een eerdere moord. © EPA / RV

RECONSTRUCTIE. Drie jaar geleden werd Johanna Jostameling (58) vermoord door Zweedse twintiger, maar nog steeds is er geen zicht op proces: “We wachten op uitlevering van de verdachte”

MechelenJohanna Jostameling werd vandaag exact drie jaar geleden brutaal om het leven gebracht in haar appartement in het centrum van Mechelen. De Duits-Mechelse werd het slachtoffer van een moordenaar op de vlucht. Haar dader zit moment in een Noors psychiatrisch ziekenhuis nadat hij vorig jaar werd geïnterneerd door de rechter voor een moord op een jonge student. Drie jaar na datum is het nog steeds wachten op een proces. En of dat het er ook ooit zal van komen, hangt vreemd genoeg af van Frankrijk. Een reconstructie.

  1. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
    TV

    STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

    Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!