Baz is terug met een nieuw album. Gefotografeerd bij werk van zijn schoonvader Willy Peeters, die de albumhoes maakte.
Volledig scherm
PREMIUM
Baz is terug met een nieuw album. Gefotografeerd bij werk van zijn schoonvader Willy Peeters, die de albumhoes maakte. © EWL

Rapper Baz komt na tien jaar weer met soloalbum: “Gemaakt met de beste mindstate die je kan hebben”

MechelenMeer dan tien jaar na zijn laatste soloalbum komt de Mechelse rapper Bas Maes (37) – beter bekend als Baz – met een nieuwe plaat: Schetsen. Het passievuur brandt weer even hard als in het begin van zijn carrière nu twintig jaar geleden, maar frustraties van een jongvolwassene maakten plaats voor onder meer ouderschap. Dat de fans hem binnenkort weer live aan het werk kunnen zien, hebben ze te danken aan … zijn kinderen.

  1. Daniëlle (59) stond zeven jaar geleden tussen twee bommen op Brussels Airport, vandaag wacht ze nog steeds op schadevergoeding: “Ze erkennen mij niet als slachtoffer. Dat vind ik veel erger dan dat geld”
    PREMIUM

    Daniëlle (59) stond zeven jaar geleden tussen twee bommen op Brussels Airport, vandaag wacht ze nog steeds op schadever­goe­ding: “Ze erkennen mij niet als slachtof­fer. Dat vind ik veel erger dan dat geld”

    Al zeven jaar lang vraagt voormalig luchthavenmedewerkster Danielle Iwens (59) om door de verzekeringsmaatschappij erkend te worden als slachtoffer. Ze beschrijft hoe ze keer op keer haar verhaal moet doen aan verschillende expertiseartsen en intussen eindeloos lang wacht op de afhandeling van haar dossier. “Sinds vorig jaar werk ik ook niet meer op de luchthaven. Die aanslagen hebben alles veranderd, en ik ben op.”
    Mechelen