Toekomstbeeld van de Raghenosite: jachthavenkamer.
Volledig scherm
Toekomstbeeld van de Raghenosite: jachthavenkamer. © Atelier Claar

PVDA oneens met programma voor Ragheno “Beschamend weinig sociale woningen”

Mechelen“Betaalbaar wonen is duidelijk geen ambitie.” Zo oordeelt PVDA-gemeenteraadslid Dirk Tuypens op basis van de plannen voor de toekomstige 2.750 woningen op Ragheno.

 1. IVAREM past ophaaldagen in Heffen, Leest en Hombeek aan: “Een aantal ophalers zitten in quarantaine”
  Leest/Hombeek/Heffen

  IVAREM past ophaalda­gen in Heffen, Leest en Hombeek aan: “Een aantal ophalers zitten in quarantai­ne”

  Door het uitvallen van een aantal afvalophalers verschuift de ophaaldag in Heffen, Hombeek en Leest voor de rest van december 2021 van maandag naar dinsdag. De bewoners van alle getroffen straten ontvangen op maandag 6 december een persoonlijke brief met een aangepaste ophaalkalender. “Deze week vielen een aantal ophalers uit die in quarantaine moesten na besmetting met het coronavirus of door een risicocontact. Deze uitval van medewerkers zorgt ervoor dat de ophaaldag in Heffen, Hombeek en Leest voor de rest van december verschuift van maandag naar dinsdag. Alleen zo kunnen we garanderen dat we iedereen zijn huisvuil kunnen ophalen. Bied je huisvuil vanaf de week van 6 december dus op dinsdag aan in plaats van maandag. Concreet wil dat zeggen dat de eerstvolgende huisvuilophaling in Heffen, Hombeek en Leest doorgaat op dinsdag 7 december. De ophaling van PMD en papier/karton blijft wel gewoon op maandag 6 december doorgaan”, benadrukt IVAREM-woordvoerder Filip Van Assche. IVAREM raadt burgers aan om de Recycle App of IVAREM app te downloaden. Zo zijn burgers steeds op de hoogte van de correcte ophaaldag voor hun afvalsoorten.
 2. Mechelen zoekt vrijwilligers voor in het onderwijs: “Door de afwezigheden van leerlingen, onderwijzend en administratief personeel wordt het voor veel scholen steeds moeilijker”
  Mechelen

  Mechelen zoekt vrijwilli­gers voor in het onderwijs: “Door de afwezighe­den van leerlingen, onderwij­zend en administra­tief personeel wordt het voor veel scholen steeds moeilijker”

  Het stadsbestuur van Mechelen zoekt naar vrijwilligers die tijdens de vierde coronagolf een handje willen meehelpen in het lokaal onderwijs. Het takenpakket van deze vrijwilligers, die de komende drie weken worden ingezet, hangt af van de school. De stad zocht ook naar een invulling van de extra studie-uren in de scholen.