PVDA brengt hulde aan verzetsheldin Eva Fastag
Volledig scherm
PVDA brengt hulde aan verzetsheldin Eva Fastag © David Legreve

PVDA brengt hulde aan verzetsheldin Eva Fastag

MechelenPVDA heeft maandag hulde gebracht aan Eva Fastag, de typiste van de Dossinkazerne. De partij stond ook stil bij de 30ste verjaardag van Zwarte Zondag

 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. “De grootste teleurstelling uit mijn carrière”: Yannick Thoelen wil kans in beker grijpen na moeilijke maanden
  KV Mechelen

  “De grootste teleurstel­ling uit mijn carrière”: Yannick Thoelen wil kans in beker grijpen na moeilijke maanden

  Yannick Thoelen (31) beleeft een moeilijke periode. Zo geeft de doelman van KV Mechelen zelf aan. Hij verloor begin dit seizoen zijn plaats onder de lat aan Gaëtan Coucke (23) en bleef maanden aan de bank gekluisterd. Vanavond krijgt hij in de bekermatch tegen Cercle Brugge nog eens zijn kans. “Ik doe er alles aan om terug dé nummer één van KV te worden.”
 3. Kanu bezorgt Rupel Boom belangrijke zege in degradatieduel tegen La Louvière Centre (1-0): “De groep heeft geantwoord op het veld”
  Voetbal eerste nationale

  Kanu bezorgt Rupel Boom belangrij­ke zege in degradatie­du­el tegen La Louvière Centre (1-0): “De groep heeft geantwoord op het veld”

  Na een zoveelste hectische week dit seizoen waren er voor Rupel Boom geen excuses en moest er gewonnen worden tegen concurrent La Louvière Centre om niet dieper weg te zakken in de stand. Gelukkig voor de Steenbakkers slaagden ze daar ook in dankzij het eerste competitiedoelpunt van Kanu, die raak trof met een laag, overhoeks schot.