Een toekomstbeeld van het spookhotel in Mechelen.
Volledig scherm
Een toekomstbeeld van het spookhotel in Mechelen. © Provincie Antwerpen - – studiebureau OMGEVING

Provincie geeft toekomstbeeld van spookhotel

MechelenDe Antwerpse provincieraad heeft het licht op groen gezet voor de aankoop van de hotelruïne van het Vrijbroekpark. Voorlopig blijft de site nog ontoegankelijk voor het publiek.

 1. Nieuwe kinderraad Skwebbelaars komt voor het eerst samen: “Speelpleinen en verkeersveiligheid gekozen als onderzoekthema’s”
  Sint-Katelijne-Waver

  Nieuwe kinderraad Skwebbe­laars komt voor het eerst samen: “Speelplei­nen en verkeers­vei­lig­heid gekozen als onderzoekthema’s”

  In Sint-Katelijne-Waver werd vandaag het startschot gegeven van de nieuwe kinderraad Skwebbelaars. Tien Katelijnse kinderen, van het vijfde of zesde leerjaar, zetelen in de raad. “De kinderen in de Katelijnse kinderraad zullen echt een actieve rol spelen. We gaan hen vormen tot onderzoeksjournalisten, onze Skwebbelaars, die de stem van kinderen ruimte geven. We willen niemand voortrekken en er is dus ook geen kinderburgemeester. Elk kind in de kinderraad zal zijn best doen en verdient evenveel aandacht”, zegt burgemeester Kristof Sels (N-VA). “De kinderen hebben vandaag met verkeersveiligheid en speelpleintjes twee thema’s gekozen waarin ze zich de komende tijd gaan verdiepen. Opvallend was dat de kinderen al meteen verkeerspunten konden aanduiden die onze aandacht verdienen. Ze zullen dit schooljaar verschillende keren samenkomen om de resultaten van hun onderzoeken te bespreken.”
 1. Geseinde man gevonden en grote fles lachgas in beslag genomen
  Mechelen

  Geseinde man gevonden en grote fles lachgas in beslag genomen

  De politie van Mechelen-Willebroek heeft tijdens een gerechtelijke controleactie afgelopen weekend onder meer een nationaal geseinde man aangetroffen. De man werd gezocht in het kader van een gerechtelijk dossier. Tijdens diezelfde controleacties werd er bij iemand anders ook nog een grote fles lachgas opgemerkt. “De fles werd in beslag genomen”, klinkt het bij de politiezone. De eigenaar ervan kreeg een GAS-PV mee naar huis.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.