PUURS-SINT-AMANDS - De vestiging van GLS in Puurs-Sint-Amands
Volledig scherm
PREMIUM
PUURS-SINT-AMANDS - De vestiging van GLS in Puurs-Sint-Amands © David Legreve

Proces tegen pakjesbedrijven GLS en PostNL uitgesteld: “Voor ons koeriers is er voorlopig nog niets veranderd”

MechelenEen legertje aan advocaten bood zich vrijdagochtend aan op de rechtbank in Mechelen. Pakjesbedrijven GLS en PostNL staan er terecht voor het aanzetten tot georganiseerde sociale fraude, maar de zaak is uitgesteld. Voor de koeriers is er, sinds er aan de alarmbel werd getrokken, nog maar weinig veranderd. “We zijn én blijven een moderne vorm van slaven.”

 1. Paolo Arrivas en Rupel Boom zijn na pijnlijk verlies tegen Mandel United nu gedeeld voorlaatste: “We moesten deze wedstrijd altijd winnen”
  VOETBAL EERSTE NATIONALE

  Paolo Arrivas en Rupel Boom zijn na pijnlijk verlies tegen Mandel United nu gedeeld voorlaat­ste: “We moesten deze wedstrijd altijd winnen”

  Eerstenationaler Rupel Boom trekt met zorgen het voetbalvrije weekend in. In het degradatieduel met Mandel United kreeg het voor rust enkele opgelegde kansen, maar Monroy mistte op een meter van doel, Kyeremeh vergat te besluiten nadat hij de doelman omspeelde en Tamsin kopte tegen zijn eigen kruising. Geen 1-0 en het venijn zat in de staart. De Raes bereikte Ferber met een vrije trap en die zorgde bij de enige bezoekende kans voor de 0-1. Dat was ook meteen de eindstand, want na de pauze geraakte de thuisploeg nog amper door de bezoekende afweer.
 2. ‘t Blikveld toont ‘Vergezichten’ van Mechels kunstschilder Griet Leroy
  Bonheiden

  ‘t Blikveld toont ‘Vergezich­ten’ van Mechels kunstschil­der Griet Leroy

  In de exporuimte van gemeenschapscentrum ‘t Blikveld in Bonheiden kan je nog tot 7 november de tentoonstelling ‘Vergezichten’ van de Mechelse kunstschilder Griet Leroy bezichtigen. Leroy volgde verschillende opleidingen aan de academie van Mechelen, waaronder beeldhouwen, schilderkunst en multidisciplinair atelier. In 2014 werd een collage van haar geselecteerd door Guillaume Bijl voor de Groote Kunstexpo in het CC in Mechelen. En in 2016 werd een werk van haar geselecteerd voor een Hommage Expo in Bozar. “Ze schildert met acryl op geprepareerd papier. Het landschap is voor haar een inspiratie om te experimenteren met ruimtelijkheid, vorm en compositie. Daarbij laat ze ook graag het toeval spelen om tot een sterk en verrassend beeld te komen”, klinkt het bij ‘t Blikveld. Bezoekers zijn welkom op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 17 uur, op donderdag tot 20 uur. Tijdens het weekend zijn de deuren open van 11 tot 20 uur.