PUURS-SINT-AMANDS - De vestiging van GLS in Puurs-Sint-Amands
Volledig scherm
PREMIUM
PUURS-SINT-AMANDS - De vestiging van GLS in Puurs-Sint-Amands © David Legreve

Proces tegen pakjesbedrijven GLS en PostNL uitgesteld: “Voor ons koeriers is er voorlopig nog niets veranderd”

MechelenEen legertje aan advocaten bood zich vrijdagochtend aan op de rechtbank in Mechelen. Pakjesbedrijven GLS en PostNL staan er terecht voor het aanzetten tot georganiseerde sociale fraude, maar de zaak is uitgesteld. Voor de koeriers is er, sinds er aan de alarmbel werd getrokken, nog maar weinig veranderd. “We zijn én blijven een moderne vorm van slaven.”

 1. Rechter toont mildheid voor tiener die 12 gram cannabis op zak had
  Mechelen

  Rechter toont mildheid voor tiener die 12 gram cannabis op zak had

  Een 19-jarige jongeman uit Willebroek heeft van de rechter een probatie-opschorting gekregen. De rechtbank volgde daarmee het pleidooi van zijn advocaat. Die had na een veroordeling van afgelopen zomer verzet aangetekend tegen een vonnis van de Mechelse rechter dat hem bij verstek voor vier maanden naar de gevangenis had gestuurd. Dit voor het bezit van 12 gram cannabis. De feiten werden niet betwist, maar de verdediging vroeg aan de rechter om enige mildheid te tonen. “De opgelegde celstraf heeft hem destijds doen schrikken, sindsdien heeft hij geen verslavingsproblematiek meer”, zei zijn advocaat.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.