Verkeersbord uitgezonderd plaatselijk verkeer
Volledig scherm
Verkeersbord uitgezonderd plaatselijk verkeer © Koen Moreau

Primeur: slimme camera’s pakken sluiproutes door straten voor plaatselijk verkeer aan

MechelenMechelen wil volgend jaar als eerste in Vlaanderen slimme camera’s inzetten om sluiproutes aan te pakken. Nu blijven borden ‘uitgezonderd plaatselijk verkeer’ vaak dode letter.

 1. PORTRET. Eerste Vlaamse rock-’n-roller Robert ‘Bob Rocky’ Vervloet (83) overleden. “Het was een dubbelleven: als Robert en als Bob. Die laatste was voor hem onmisbaar”
  Heist-op-den-Berg

  PORTRET. Eerste Vlaamse rock-’n-rol­ler Robert ‘Bob Rocky’ Vervloet (83) overleden. “Het was een dubbelle­ven: als Robert en als Bob. Die laatste was voor hem onmisbaar”

  “De mensen laten genieten: dat vond hij belangrijk.” In Heist-op-den-Berg is vorige week donderdag Robert Vervloet (83) overleden. De Heistenaar werd begin jaren 60 gelanceerd als de eerste Vlaamse rock-’n-roller en maakte furore onder de naam Bob Rocky. Zijn debuutsingle ‘t Is Over uit 1961 werd zijn grootste hit. Een portret van een geboren entertainer.
 2. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Van watersport in Mechelen tot dansen in Lier: Dit zijn de 8 leukste vakantiekampen van Mechelen en omstreken voor deze zomer
  PREMIUM
  Regio Mechelen

  Van watersport in Mechelen tot dansen in Lier: Dit zijn de 8 leukste vakantie­kam­pen van Mechelen en omstreken voor deze zomer

  Op zoek naar een leuk zomerkamp voor je kroost? Dan biedt een van deze vakantiekampen misschien wel de oplossing. Van watersport in Mechelen tot dansen in Lier: Met deze 8 vakantiekampen in Mechelen en omstreken zal je je deze zomer zeker niet vervelen! Heb je een leuk kampje gevonden? Wees er dan vlug bij en aarzel niet om je kinderen in te schrijven.