De Sint-Romboutskathedraal vanop Lamot.
Volledig scherm
De Sint-Romboutskathedraal vanop Lamot. © David Legreve

Primeur: islamitische oproep tot gebed in Sint-Romboutskathedraal

Nu zondag zal in de Mechelse Sint-Romboutskathedraal voor het eerst in de geschiedenis de islamitische oproep tot gebed weerklinken, als onderdeel van een groots vredesconcert.

60 reacties

 • Meftah Mohamed

  3 jaar geleden
  Heel mooi.
 • Toran Korshnah

  3 jaar geleden
  Ik kan dat goed begrijpen. Het gaat hier blijkbaar om een oecumenische dienst door de grootste Abrahamistische religies van het land. Logisch dat ze alle 3 hun stempel drukken en hier een duidelijke Vredesboodschap laten weerklinken. Dai is duidelijke taal. Hopelijk komt de boodschap luid en duidelijk over.
 • annelies dilien

  3 jaar geleden
  Awel,da ga ik nu ook ns een keer proberen. Met mn schoenen aan binnenwandelen als vrouw in een moskee en oproepen tot een katholiek of joods gebed. Wedden dat ik niet meer buitenkom?!?!
 • Peter Vanderleyden

  3 jaar geleden
  Het gaat om een VREDEsconcert ter herdenking van het einde van de groote oorlog juist 100 jaar terug. Maar blijkens de titel en de allerlei reacties is dat niet het belangrijkste aan dat concert. Er Is een islamitisch gebed. Dat is de primeur. Mensen toch. Mijn ma was katholiek. Ik ben atheist. Een goede vriend van me is moslim. Wat maakt dat uit? Willen we nog eens oorlog voeren? DERDE keer, goede keer, zegt het spreekwoord. Nogmaals voor onze GOD en onze beschaving?
 • Fred De Vlaminck

  3 jaar geleden
  Hoe is dat mogelijk. De schaamte voorbij.
 1. Brandweer pompt al sinds vrijdag 15.000 liter water per minuut weg in Leest: “Het trekt weg, maar het blijft dweilen met de kraan open”
  Play
  PREMIUM
  Leest

  Brandweer pompt al sinds vrijdag 15.000 liter water per minuut weg in Leest: “Het trekt weg, maar het blijft dweilen met de kraan open”

  In Leest bij Mechelen zorgde de hevige regenval van enkele dagen geleden voor heel wat hinder. Het water staat er in sommige straten tot 20 centimeter hoog. Huizen liepen er nog niet onder, maar dat is grotendeels te danken aan de Mechelse brandweer. Die is al sinds vrijdagavond samen met collega's uit Boom bezig honderdduizenden liters water weg te pompen.
 2. Wout Kerckhofs en Racing Mechelen beginnen aan voorbereiding van seizoen waarin lat hoog ligt: “We verstoppen ons niet en gaan voor de titel”
  Voetbal Derde nationale B

  Wout Kerckhofs en Racing Mechelen beginnen aan voorberei­ding van seizoen waarin lat hoog ligt: “We verstoppen ons niet en gaan voor de titel”

  Opmerkelijk later dan andere teams trapt ook derde amateurklasser Racing Mechelen woensdagavond zijn voorbereiding op gang. Daarmee wordt officieel het startschot gegeven van een seizoen waarin de ambities van Wout Kerckhofs en zijn maats duidelijk zijn. “We verstoppen ons niet en gaan voor de titel”, klinkt het.