Een oude drukpers
Volledig scherm
Een oude drukpers © Marc Aerts

Postzegeldrukkerij opent uitzonderlijk de deuren: “Hier wordt meer waarde gedrukt dan in Nationale Bank”

150 jaar geleden werd voor het eerst een postzegel gedrukt in Mechelen, een mijlpaal die bpost zaterdag niet onopgemerkt voorbij liet gaan. Meer dan 2.000 belangstellenden werden rondgeleid in de drukkerij. “Hier wordt meer waarde gedrukt dan in Nationale Bank”, zegt Jan Smets. Voor de gelegenheid werd ook de duurste zegel tentoongesteld. “Eigenlijk is hij niks om trots op te zijn.”

 1. Jan Verlinden, het “idool” van Defour, over de terugkeer van ex-Rode Duivel naar KVM: “Hij kan het vuur weer aanwakkeren”
  KV Mechelen

  Jan Verlinden, het “idool” van Defour, over de terugkeer van ex-Rode Duivel naar KVM: “Hij kan het vuur weer aanwakke­ren”

  Steven Defour (32) is back. De ex-Rode Duivel tekende een contract voor één jaar bij KV Mechelen en kan vanavond al debuteren. “Het is speciaal om hier te zijn. Als jeugdspeler van Malinwa had ik hier idolen. Tom Caluwé, João Elias én ‘Jantje’ Verlinden”, vertelde Defour op zijn voorstelling. Hét sein om nog eens met Verlinden te bellen. Over zijn job bij Anderlecht, Defour en KV Mechelen.
 2. Stijging van aantal besmettingen in Mechelen op zondag 18 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Mechelen op zondag 18 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Mechelen, op één dag 74 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 49. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 514. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Mechelen op 591 te liggen. Omdat Mechelen meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Yannis Augustynen (Rupel Boom) over oproep van aanvoerders uit eerste nationale: “We wíllen voetballen, maar niet ten koste van alles en iedereen”

  Yannis Augustynen (Rupel Boom) over oproep van aanvoer­ders uit eerste nationale: “We wíllen voetballen, maar niet ten koste van alles en iedereen”

  De aanvoerders uit eerste nationale lanceerden dinsdagvanavond een oproep aan het adres van de Belgische voetbalbond om duidelijkheid te scheppen over de situatie in hun reeks. Aanleiding was het stopzetten van het voetbal in de amateurreeksen door Voetbal Vlaanderen en het voort organiseren van wedstrijden in 1A en 1B volgens duidelijke protocollen, maar met eerste nationale als grijze zone. Ook voor Rupel Boom-kapitein Yannis Augustynen is de maat vol.